Basketbalclub BBC HOUTEM sluit een succesvol seizoen af

vrijdag, 11 mei 2018

Enkele dagen terug brachten we het artikel over BBC Houtem die de finale van de beker van Oost-Vlaanderen verloor tegen verdiend winnaar Temse. De Play-offs wonnen ze echter wel, en het ticket naar tweede landelijke hadden ze dus reeds op zak. Een prestatie om U tegen te zeggen. Wij spraken met ontslagnemend voorzitter Johan Note over BBC Houtem en het seizoen 2017/2018.

 

Thuis in Houtem: De club kan terugblikken om een mooi seizoen. Wat waren de successen en hoogtepunten?
Johan Note: Wanneer we beginnen bij onze damesploegen dan mogen we stellen dat zij allen geslaagd zijn in het vooropgestelde doel, nl. zich handhaven in de reeks waarin ze zijn gestart. Alle drie de damesploegen zijn daar in geslaagd al kostte dit soms wat moeite en moest er tot op het laatste gestreden worden. Vooral voor dames B die hun promotie van vorig jaar konden bevestigen is dit een puike prestatie. Het opzet is voor alle ploegen geslaagd en volgend seizoen treden we opnieuw aan met drie senior damesploegen in 1e landelijke, 2e landelijke en 1e provinciale. Proficiat voor al deze dames en hun coaches!

Bij de herenploegen was het streefdoel het behoud van de ploeg in 2e provinciale en in 3e provinciale. Ook deze beide ploegen zijn hierin geslaagd en zij kunnen dus volgend seizoen opnieuw aantreden in dezelfde reeks. Ook voor deze spelers en coaches een dikke proficiat!

Voor onze heren 1e provinciale was er de droom te promoveren naar 2e landelijke. Ze namen een ongelofelijke start bij het begin van het seizoen en de droom kwam steeds naderbij. Maar in de tweede seizoenshelft sputterde de motor en werd een noodzakelijke plaats halen in de top 4 voor de play-offs nog een moeilijke opdracht. Maar het lukte. Twee van de 4 ploegen in play-offs stijgen naar 2e landelijke en daarvoor diende er gespeeld te worden naar 2 winnende wedstrijden. BBC Houtem diende het op te nemen tegen Olympia Denderleeuw en Silaba Zelzate kreeg Scheldejeugd Temse als tegenpartij.

Bij de eerste wedstrijd op Denderleeuw zorgden onze heren voor een verrassing. Aangemoedigd door een massa supporters die uit Sint-Lievens-Houtem waren meegekomen, lukte het hen Olympia te verslaan in eigen huis. Maar de terugmatch thuis was een tegenvaller. Onze ploeg slaagde er thuis niet in Denderleeuw te verslaan. Balverliezen, zenuwen, e.d.m. speelden ons parten en we moesten een thuisnederlaag incasseren.

En dan de thriller! Terug naar Denderleeuw! Meer supporters nog, maar ook veel meer volk van Denderleeuw dit keer. Het werd een wedstrijd op het scherp van de snee. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de scores bleven steeds op een paar punten hangen. 4 minuten voor het eindsignaal staan onze heren 7 punten achter en iedereen vermoedt dat de strijd gestreden is. Wat dan gebeurt, grenst aan het ongelofelijke. Een plotse remonte van onze ploeg. Aangemoedigd door het helse geroep van onze supporters krijgen zij Olympia Denderleeuw op de knieën en winnen zij nog met 10 punten! De droom wordt werkelijkheid! Twee landelijke! Ontgoocheling bij Denderleeuw maar een dubbele proficiat aan spelers en coach!

In de andere Play-off wedstrijden won Scheldejeugd Temse. Tussen BBC Houtem en Temse diende nog uitgemaakt te worden wie kampioen 1e provinciale Oost-Vlaanderen zou worden. Aangezien Temse 2 wedstrijden won is deze eer voor hen weggelegd.

Bij onze jeugdploegen slaagden de U12 Benjamins meisjes erin de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen te behalen. Het sterkere Deinze won de finale, maar voor onze Benjamins was het een puike prestatie om tot in de finale te geraken en hun samenspel mocht zeker gezien zijn.

Ik mag dus besluiten dat het voor onze club een geslaagd seizoen was.

Thuis in Houtem: Wat brengt het volgend seizoen. Enig zicht daarop?
Johan Note: Ik denk dat voor al onze seniorploegen dezelfde doelen worden vooropgesteld: zich handhaven in de gestarte reeks, misschien iets hoger in een top 5 voor sommigen. Nieuwe promoties zie ik voor volgend seizoen niet zitten maar de wonderen zijn nooit de wereld uit, zegt een spreekwoord.
Verder zet onze club zich volop in voor een degelijke jeugdwerking die ver in de omstreken is gekend. De jeugd is de toekomst van de club en het bestuur ziet deze werking nog steeds als prioritair. De bestuursploeg wordt hierin bijgestaan door een jeugd- en sportieve cel die de sportieve lijnen uitzet en de jeugdwerking uitwerkt. Alle trainers zijn gediplomeerd en worden gevolgd door de jeugdcoördinator en sportieve cel.
Onze club telt momenteel 14 jeugdploegen met 170 jeugdspelers die we degelijk willen begeleiden in hun vaardigheden voor de basketbalsport. De seniorploegen blijven het uithangbord van de club. Onze jeugdige spelers moeten daar naartoe kunnen groeien en hun kansen krijgen.

Thuis in Houtem: Maar u stopt als voorzitter.
Johan Note: Inderdaad, ik ben 13 jaar actief bestuurslid geweest, 8 jaar secretaris en 5 jaar voorzitter. Ik ben bijna 65 jaar en wil de fakkel doorgeven. Ook onze penningmeester Marc Leus stopt. Marc heeft zijn hart verloren in Italië en gaat ginds een nieuw avontuur tegemoet. We willen hem danken voor zijn 15 jaar trouwe dienst als financieel beheerder en wensen hem alle succes in zijn nieuwe uitdaging.
Gelukkig zijn er al een paar nieuwe jongere mensen die het bestuur willen vervoegen en ook de jeugdcel kreeg een paar nieuwelingen. Ik zou dus zeggen dat de toekomst van de clubwerking verzekerd is. Ikzelf blijf achter de schermen wel iets doen maar bestuursfuncties behoren niet meer tot mijn ambitie.
Ik wil langs deze weg alle mensen die gedurende mijn voorzitterschap hebben meegewerkt aan de uitbouw en werking van de club: bestuursleden, jeugdcel, sportieve cel, coaches, ploegverantwoordelijken en de vele vrijwilligers van harte te danken voor hun inzet en medewerking. Ik wens de club en alle mensen die er verder willen aan meewerken alle succes toe.

TIH bedankt Johan Note voor zijn tijd en we wensen hem veel succes toe in alles wat nog op zijn weg komt.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden