Damesbasketbal 2e Landelijke: BBC Houtem Dames B boeken noodzakelijke winst

maandag, 26 februari 2018

Na een tot nu zorgeloos eerste seizoen in 2e landelijke kwamen na 3 nederlagen op rij de degradatieplaatsen nu toch gevaarlijk dichtbij en daarom stonden de dames B van BBC Houtem afgelopen zaterdag in sporthal De Fabriek voor een heel belangrijke thuiswedstrijd tegen de dames van Bavi Gent. In de heenmatch was het reeds een close game die BBC Houtem met 1 schamel puntje verloor, dus de verwachting was dat het opnieuw een dubbeltje op zijn kant zou worden.

De wedstrijdbal voor deze wedstrijd werd geschonken door Ergoteam en dat inspireerde duidelijk de dames uit Sint-Lievens-Houtem in het eerste quarter, wat resulteerde in een 16-8 voorsprong voor de thuisploeg. De talrijke toeschouwers zagen een slordig 2e quarter van beide ploegen waarbij Bavi Gent bij de rust toch lichtjes aan de achterstand had geknabbeld (Rust 26-20).
 
De dames van BBC Houtem begonnen slap aan de 2e helft en zagen de bezoekers uit Gent op en over hen springen (34-35). Net toen de thuisfans de bui al zagen hangen, slaagde coach Melanie Liebaut van BBC Houtem er in om haar aanstekelijke energie over te brengen op haar 5 speelsters op het terrein. De thuisspeelsters schakelden een versnelling hoger en lieten de bezoekers uit Gent alle hoeken van het terrein zien. In een mum van tijd werd tegen het einde van het derde quarter de achterstand omgebogen in een comfortabele 49-38 voorsprong. In het slotquarter konden de dames van BBC Houtem deze voorsprong gemakkelijk consolideren en deze belangrijke wedstrijd werd zo afgesloten met een ruim verdiende 64-51 overwinning voor de thuisploeg.
 
Het behoud is hiermee voor BBC Houtem nog niet verzekerd, maar deze winst is alvast een belangrijke stap in de goede richting.

Gerelateerde onderneming/vereniging

BBC Houtem

BBC Houtem

Basketbalclub

Sporthal De Fabriek

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden