Het voetbalseizoen zit erop: hoe liep het af voor onze Houtemse ploegen?

maandag, 21 mei 2018

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we met Thuis in Houtem op het einde van het voetbalseizoen de Houtemse voetbalploegen onder de loep. VC Eendracht Houtem startte een reeks lager dan vorig jaar en wilde graag weer omhoog, SK Vlierzele wilde ook dit jaar gaan voor de promotie van 4e naar 3e en in OZ Bavegem lijken ze plezier nog steeds belangrijker te vinden dan een goed resultaat.

VC Eendracht Houtem startte met een hoog doel: na de degradatie van vorig seizoen wilde het de gok wagen om opnieuw te kunnen stijgen naar 2e provinciale. Een opdracht die heel moeilijk is, vooral ook omdat de club werd ingedeeld in de reeks 3e Prov. B en het moest opnemen tegen de ploegen uit de Gentse regio. Deze reeks is vermoedelijk de sterkste in 3e Provinciale, en dat speelde voor Eendracht niet goed uit. Bij de eerste periode misten ze nog heel nipt de periodetitel door thuis niet te winnen van het laag gerangschikte C.Melle op de laatste speeldag van die periode, daarna ging het helemaal bergaf. Meestrijden om de titel zat er al helemaal niet meer in, maar ook de eindrondeplaatsen leken week na week moeilijker bereikbaar. E.Houtem eindigde uiteindelijk op de 8e plaats met 48 punten, 4 punten te weinig voor een eindrondeplaats.

Ook SK Vlierzele startte met ambities: al enkele jaren dromen ze ervan een stapje hoger te zetten en het kerkhof dat 4e Provinciale geworden is achter te laten. Vorig jaar was het nog net niet, en ook dit jaar zou de titel onbereikbaar zijn: met SV Sint-Antelinks en VC Herzele-Ressegem in de reeks waren er al twee heel sterke ploegen die meteen titelfavoriet werden en die rol ook met glans uitgespeeld hebben. Sint-Antelinks werd kampioen met 76 punten, Herzele-Ressegem streed tot de laatse speeldag mee en eindigde 2e met 74 punten. Vlierzele werd knap 4e met 55 punten en behaalde zo net zoals de voorbije twee jaar een ticket voor de eindronde. In de eerste ronde kwamen ze uit tegen Neigem, waar ze met 1-2 ging winnen. De promotie lag binnen handbereik. In de 2e en laatste ronde ging het minder: tegen een sterker Bottelare werd 1-2 verloren. Niet getreurd echter, want de beste 4 verliezende ploegen uit die ronde worden opgevist om alsnog te promoveren, en daar is Vlierzele bij! Volgend seizoen dus geen Vlierzele-Bavegem meer in 4e Provinciale, maar mogelijk wel de derby Vlierzele-E.Houtem in 3e Provinciale!

Bij OZ Bavegem blijft plezier centraal staan: het is de enige Houtemse club die geen jeugdwerking heeft, enkel een 1e Elftal en Beloften, met amper ambitie maar veel ambiance. Meer punten halen dan vorig seizoen was het doel, en daar zijn ze heel glansrijk in geslaagd: van de 6 punten vorig seizoen hebben ze nu kunnen afsluiten met bijna het dubbele: 11 punten, helaas goed voor de laatste plaats (Jong Geraardsbergen gaf algemeen forfait, anders hadden die vermoedelijk laatst gestaan). 

We wensen onze voetbalclubs van harte veel succes toe voor volgend seizoen!

Gerelateerde onderneming/vereniging

SK Vlierzele

SK Vlierzele

Voetbalclub

Zavelstraat 12A
9520 Vlierzele

OZ Bavegem

OZ Bavegem

Voetbalclub

Hoogbavegemstraat
9520 Bavegem

VC Eendracht Houtem

VC Eendracht Houtem

Voetbalclub

Kloosterstraat 16
9520 Sint-Lievens-Houtem

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden