TC 2001, de kleine club met grootse resultaten

maandag, 02 juli 2018

Enkele weken geleden brachten we jullie op de hoogte van de schitterende interclub verhalen van de Houtemse tennisclub TC 2001. 2 ploegen waren op dat moment nog in de running om Oost-Vlaams kampioen te worden. Hoe het hen vergaan is en hoe de sfeer buiten interclub er aan toe gaat, lees je hier.

 

Interclub dames kampioen

Nog 1 dag… Nog een laatste inspanning… Nu al een geslaagd resultaat… Zijn de zaken die door de hoofden gingen van de dames die op zondag 24/06 de finale interclub Oost-Vlaanderen moesten spelen in het hol van de leeuw, op Pavinom. De goesting om te winnen was er, en niet in het minst ter ere van de geblesseerde Kim. Christine en Sofie begonnen met goede moed aan de wedstrijd. Christine trok de diesel op gang na een verlies in de 1ste set, maar was nadien volledig uit de startblokken en trok na 3u15min aan het langste eind. Sofie walste over haar tegenspeelster. 1ste 2 wedstrijden gespeeld: 2-0 voor TC 2001.
Met goede moed en toch al iets minder druk op de ketel gingen Maggy en Stefanie aan de slag voor de laatste enkelspelen. Met 2x een 3-setter als resultaat moet het niet gezegd worden dat deze dames vochten als leeuwinnen! Op het einde trokken ze aan het kortste eind, maar met beide een winnende set bleef TC 2001 toch aan de winnende hand.
De dubbels… Spannend! Minstens 1 match moest worden gewonnen… Christine en Maggy trokken het 1ste dubbelspel, terwijl de nog frisse Arlet samen met de eveneens frisse Sofie aan de slag gingen voor de 2de dubbel. Spanning te snijden, zelfs voor de vele supporters die de whatsapp van thuis uit goed in de gaten hielden!
2 matchen die eindigden in supertiebreak. Een spannender einde kon men niet vragen. Hoewel Maggy en Christine alles op alles inzetten kwamen ze een teennagel lengte te kort tegen hun tegenspeelsters. Met 14/12 in supertiebreak moesten ze het zeer lichte, doch officiële onderspit delven. Alles in handen van Arlet en Sofie… Ook daar een einde in supertiebreak. Hier ging die er iets minder spannend aan toe. Met 10/2 won het duo! Met een eindstand van 3-3 en dankzij de winnende sets van Stefanie en Maggy in de enkel ronde mogen onze dames zich voor 1 jaar kampioen Oost-Vlaanderen noemen.
Dikke proficiat aan de hele ploeg! Hou ons zeker op de hoogte hoe de matchen gaan tegen de finalistes van de andere provincies!

Interclub heren ereplaats

Ook de heren speelden die dag hun finale. Evenveel goesting om te winnen, evenveel teamspirit om het leuk te maken, evenveel drive om alles te geven. Al snel werd echter duidelijk dat de tegenstand op een nog ander niveau speelde. De eerredder kwam in het laatste dubbelspel dankzij winst in supertiebreak van 12-10 door Sam en Stijn. Paul viel tijdens de eerste match uit met een spierscheur en de andere mannen namen hun hoed af voor de veel te sterke tegenstand. Gantoise verdiend kampioen, daar twijfelt niemand aan.

Hoewel veel minder te schrijven valt over de mannenfinale, dan over de vrouwen, kan men ten minste schrijven over een mannenfinale. De weg ernaartoe was sterk! En hoewel het gehoopte eindresultaat uitbleef mogen ze met z’n allen zeer trots zijn op hun prestaties.

Maggy en Stefanie for the win

Maggy en Stefanie konden nog niet onmiddellijk vieren na de winst van hun interclubploeg, ze moesten namelijk nog een extra finale spelen op het toernooi van Pavinom, dat ook die dag toevallig werd beëindigd.
Wie ons vaste dubbelteam al zag spelen, wist dat de tegenstand van ver zou moeten komen om deze Maggy-Steffi muur te passeren. Onvermoeid (voor Maggy reeds de 3de titanenmatch van de dag) gingen ze aan de slag.
Alsof de vorige tiebreak-matchen nog niet voldoende waren, werd ook deze finale van de vrouwendubbel uitgevochten in een tiebreak. De tegenstand kwam van net ver genoeg bleek, want het Houtemse duo trok nipt de kaart van de zilveren medaille.
Ze gingen hoe dan ook met mooie prijzen naar huis, en dat goud was toch al op zak!

Knuffeltoernooi en ledenbbq

Ook de leden onderling maakten er 2 weekends geleden een gezellig boeltje van. Het jaarlijkse knuffeltoernooi met leden barbecue is iets waar de meesten naar uitkijken.
Sfeer met hoofdletter S. Via loting wordt bepaald wie je ploeggenoot en je eerste tegenstand wordt in het dubbel gemengd toernooi. Het groepsgevoel zit goed en de gezelligheid was er van in het begin.
De ploegen die de eerste ronde verloren, vonden hun troost al snel in een cavaatje of een pintje en lekker barbecue vlees van slagerij Lieven, die het niet naliet met zijn hele gezin te komen supporteren voor de spelers en voor onze knuffeltoernooi-koks! Ook deze laatste verdienen een ereplaats.
De knuffel-finalisten troffen elkaar in de late uurtjes. Team Christophe-Anne nam het op tegen team Stijn-Els. Deze laatsten haalden de overwinning binnen en mogen zich knuffelkampioen 2018 noemen. Proficiat aan alle finalisten!

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden