TC 2001 for the win

dinsdag, 19 juni 2018

2 maanden geleden startte de interclub tenniscompetitie. TC 2001 schreef niet minder dan 5 ploegen in! Voor een kleine club is dit zeker en vast niet mis. Hoe ze het stelden lees je hier. Tipje van de sluier: 4 van de 5 ploegen overleefden de poules en spelen afgelopen en komende weken hun volgende rondes. Proficiat aan allen!

 

Interclub tennis

1 wedstrijddag ziet er uit als volgt: 4 enkelspelen en 2 dubbelmatchen. De dubbelmatchen mogen door dezelfde spelers gespeeld worden als de enkelmatchen. De ploeg die het meeste wedstrijden gewonnen heeft, of bij gelijkspel de ploeg met de meeste gewonnen sets wint het duel.

Dames op zaterdag

Een enthousiast, wisselend team startte sterk aan de competitie. Een goede sfeer en een opbouwende teamgeest stonden centraal. Tot op de laatste dag van de poules bleef het razend spannend! Van de 6 ploegen waren er nog steeds 4 in de running om over te gaan naar de volgende ronde. Helaas bleken de dames van TC Sportina te sterk en eindigden ze op de 4de plaats. Bij winst stonden ze eerst, om maar te zeggen hoe dicht het nog allemaal bij elkaar lag.
Volgend jaar, met een jaar extra ervaring, wie weet dan toch dat stapje verder!
Speelsters: De Groot Maya, De Loor Anne, De Mezel Carla, Van Den Branden Nathalie, De Saedeleer Greetje (1e maal interclub), Van Autreve Ria (gekwetst na 1e match) (1e maal interclub), Lanckman Kim, De Winne Stefanie, De Smet Rosita, Van Der Kelen Sofie (eerder invaller)

Heren op zaterdag

Tegengesteld aan het nieuw samengestelde wisselende team van de dames, spelen de mannen op zaterdag met een vaste ploeg. De poules verliepen vlot waardoor de heren doorstootten tot de 1/8ste finale. Deze speelden ze op de pleinen van TC Hamme. De warmte van die dag maakte het spelen op de gravelterreinen heel zwaar. Winst zat er zeker in, maar TC Hamme gaf niet toe en is de ploeg die doortrok naar de 1/4de finale met een 4-2 winst tegen onze mannen van TC 2001.
Spelers: De Cooman Thierry, Van Lancker Filip, Van Wesemael Kim, Sey Dietrich, Van Den Bossche Christophe, De Ridder Nico, Eeckhout Steven

Dames op zondag

De energieke zondagploeg is zonder twijfel de ploeg met enkele doorwinterde Houtemse tenissterren. Een ploeg met afwisselende leeftijden, maar met veel ervaring en geduld waar tegenstanders steeds weer een harde noot aan te kraken hebben. De poules verliepen dan ook zonder al te veel moeite. Het team stootte zelfs door naar de 1/4de finales die ze een week geleden met verve wonnen. Een droge 5-1 tegen TS Kenta van Lede geeft alvast heel goede hoop op een team dat het tot het einde kan schoppen. Helaas moest vaste waarde Kim Lanckman de strijd staken wegens blessure aan de achillespees. Veel beterschap Kim! Je vindt zonder twijfel de juiste kiné om je te helpen!
De halve finale werd afgelopen zondag gespeeld. Na een snelle overwinning van de eerste 2 spelletjes en een spannend resultaat dat eindigde in het voordeel van de tegenstand voor enkelmatchen 3 en 4, was de stand 2-2 met een set voorsprong voor onze dames van TC 2001. 1 dubbelmatch winnen was dus voldoende voor een ticket naar de finale. Gemotiveerd werden de dubbels aangevat en onze dames trokken uiteindelijk ook aan het langste eind!
De finale wordt zondag 24/06 gespeeld. Veel succes en alvast proficiat met dit nu al schitterende resultaat.

Speelsters: Van Der Heyden Christine, Van Der Kelen Sofie, D'Hauwers Maggy, De Winne Stefanie, Lanckman Kim, Renneboog Arlet, De Smet Rosita, invallers: De Groot Maya, De Mezel Carla en Van Den Brande Nathalie

Heren 8 op zondag

In tegenstelling tot de andere reeksen speelden ze hier telkens 6 enkelmatchen en 3 dubbelmatchen. De poules werden gewonnen en wegens een gebrek aan veel andere ploegen in deze reeks werd onmiddellijk de 1/2de finale gespeeld. TC De Zilveren Klomp speeldde overduidelijk niet op klompen want wonnen van onze mannen met 6-3. Gelet op het feit dat 6-3 niet weergeeft hoe spannend sommige matchen liepen en eindigden kunnen we zeggen dat we ook hier van een succesvolle ploeg TC 2001’ers kunnen spreken.

Heren 7 op zondag

Heren 8 en 7 zijn ploegen met nogal wat gemeenschappelijke spelers. Ook hier kon men dan ook een deftig tennisniveau verwachten en de mannen stelden absoluut niet teleur. Net als onze zondagdames werd 2 weekends terug hun halve finale gewonnen thuis tegen TC De Jasmijn.
Ook hier werd de speeldag afgelopen zondag een thriller van formaat. Met eveneens een set voorsprong volgen de mannen het voorbeeld van de vrouwen en met 2 interclubploegen die de finale spelen kan er gesproken worden van een groot succes voor onze kleine Houtemse ploeg.
Wie de mannen nog eens aan het werk wilt zien zal moeten afzakken naar Gentoise, waar gestreden zal worden voor de beker en de eer. De sfeervolle mannenploeg kennende wordt het hoe dan ook een feestje in Gent. 

Spelers van heren 7 en 8: Kuijken Piet, Alliet Sam, Cortier Tim, De Spiegeleer Hendrik, Chinitor Ewald, Steppe Dirk, De Cock Jonas, Borloo Dries, D'hondt Matisse, D'hondt Jean Marc, Van Kerckhove Patrick, De Groot Paul, Van Brussel Frank, Alliet Sam, De Vuyst Luc, Goossens Ivan, Walraeve Bart, De Cooman Stijn, Van De Slijke Dirk, De Wandel Marnic, De Knyf Marc, Van Den Bergh Francois

De resultaten van de resterende TC 2001 interclubploegen zullen terug te vinden zijn op de sportpagina van onze website www.thuisinhoutem.be van zodra wij ze ontvangen.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden