Basisschool Klim-Op Actief Bezig

dinsdag, 26 juni 2018

Nu het einde van het schooljaar nadert wensen wij onze lezers nog eens een overzichtje te geven van wat we de afgelopen maanden in onze mailbox ontvingen van basisschool Klim-Op. Dat het daar bezige bijtjes zijn is ondertussen al wel duidelijk. Geniet alvast ook nog met volle teugen van jullie laatste weekje.

 

LEERLINGEN KLIM-OP MAKEN DE SCHOOLOMGEVING PROPER

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar gingen op pad om het zwerfvuil in de schoolomgeving op te ruimen. Met een afvalgrijper en vuilniszak in de hand, zorgden ze ervoor dat de bermen er weer kraaknet bijliggen. De actie leverde heel wat zakken zwerfvuil op. Het was fijn om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de leerlingen waren om dit werkje op te knappen.
De organisatie van de zwerfvuildag ging uit van ILVA in samenwerking met de Houtemse milieudienst. Alle leerlingen kregen handschoenen, afvalgrijpertjes en fluohesjes ter beschikking. Het gemeentebestuur zorgde voor een lekkere appel als beloning.
Samen met de leerkrachten waren de leerlingen verbaasd dat er zo veel zwerfafval in de schoolbuurt lag. Langs deze weg wil de school een oproep doen aan iedereen, groot en klein, om zorg te dragen voor onze leefomgeving en geen afval meer te storten.

 

AANSTEKELIJK' VORMSEL IN BAVEGEM

Tijdens een sfeervolle viering in de parochiekerk hernieuwden de zesdeklassers van basisschool Klim-Op hun doopbeloften en ontvingen ze het vormsel. Langs deze weg worden alle vormelingen en hun familie nog eens hartelijk gefeliciteerd. We hopen dat het vormsel hun mag vormen tot geestige jongens en meisjes: bezield door de Geest. Proficiat ook aan het parochiaal zangkoor met hun prachtige stemmen, aan E.H. Herman Meganck en E.H. Ludo Collin voor het voorgaan in de viering, aan de medewerkers die ervoor zorgden dat de kerk zo mooi bebloemd was, en bovenal aan Mieke en Pieter die de vormelingen de voorbije maanden onder hun vleugels namen en hun op een aanstekelijke wijze wisten te be'geest'eren! Om niet te vergeten hoe ‘aanstekelijk’ het vormsel wel werkt, kregen alle vormelingen en medewerkers een toepasselijk geschenkje: een stekelige cactus!

 

PEUTERS OP BOERDERIJBEZOEK

Op de verjaardag van Lientje trokken de 24 peuters van Basisschool Klim-Op met z’n allen naar de boerderij bij Tuur Eloot in Letterhoutem. Mama en papa hadden de boerderij omgetoverd tot een mini pretparkje. Dat was al heel fijn. Maar het allerleukste was de ontmoeting met ‘Mexico’ de koe en ‘Lekkertje’ het kalfje. Ook springen op de trampoline en spelen in de zandbak was leuk. Daarna volgde nog een ritje met de groene tractor en als kers op de taart kregen alle peuters een lekker vanille ijsje. Moe maar voldaan keerde iedereen terug naar het klasje. Wat een leuke dag.

 

NOOIT MEER OORLOG!

Hoe beleefde een kind van tien jaar de oorlog en wat waren de gevolgen en de leefomstandigheden voor de mensen van onze gemeente? De heer Charles De Kerpel vertelde er de leerlingen van het vierde leerjaar in Klim-Op alles over. Hij was tien toen W.O. II eindigde. Op een vlotte manier vertelde hij wat de oorlog betekende voor zijn familie en de mensen van de gemeente. Hij had het over het gebrek aan voedsel, kledij en brandstof. Over een vliegtuig dat neerstortte in Bavegem. Hoe een Houtemse dokter het leven redde van onschuldige inwoners van onze gemeente door te bewijzen dat de dodelijke kogel waarmee een Duitse soldaat getroffen werd, afkomstig was van een DUITS geweer.
Hij had het ook over een gebrek aan vrijheid. Over de vliegende bommen die overal dood & vernieling zaaiden. Over hoe blij hij als kind was als hij en zijn zus op zondag een snoepje kregen: een half klontje suiker!
Het was een boeiende vertelling waarbij hij niet naliet de kinderen te wijzen op het geluk dat ze hebben te mogen leven in vredestijd & veelal in grote luxe. In Klim-Op wil men er alles aan doen opdat de leuze ‘Nooit meer oorlog!’ waarheid wordt. Langs deze weg willen leerkrachten en leerlingen Charles nog eens danken voor de boeiende getuigenis.

EEN PAPADAG IN KLIM-OP

Naar aanleiding van het thema 'Vaderdag' werden de vaders van de tweede kleuterklas uitgenodigd in de klas van juf Jana. De papa's en de kleuters speelden samen in de tuin verschillende spelletjes. Daarna werden ze getrakteerd op een drankje en een hapje dat de kleuters zelf maakten. Een leuke namiddag voor jong en oud!

 

ZONOVERGOTEN SCHOOLFEEST IN KLIM-OP BAVEGEM

Vorige zondag was het feest in Basisschool Klim-Op: de 231 leerlingen zetten hun beste beentje voor tijdens een wervelend spektakel rond de Rechten van het Kind. Dat was immers het thema waarrond het voorbije schooljaar werd gewerkt in alle klassen.
In de voormiddag was er een aperitiefconcert waarbij plaatselijk zanger en muzikant Marnix Matthijs het publiek op een aanstekelijke wijze wist te vermaken. Klassiekers maar ook hits van nu stonden op het programma. Tussendoor bracht Nell De Moerloose een concertje op de dwarsfluit. De vriendenkring van de school zorgde ’s middags voor een heerlijke barbecue waaraan maar liefst 630 bezoekers deelnamen; een huzarenstukje dat kon rekenen op vele felicitaties. De stralende zon zorgde voor een ontspannen sfeer waarin op gemoedelijke wijze kon kennisgemaakt worden met de school en de leerkrachten. Tijdens de opendeurdag werden reeds een paar nieuwe leerlingen ingeschreven. Wie nog wil kennismaken met de school of inschrijven voor volgend schooljaar, kan langskomen op school of contact opnemen met directeur Jo Dedeurwaerder op het nummer 0477 41 87 54.

KLIM-OP BEZOEKT HET GEMEENTEHUIS

Tijdens de lessen WO werkte het derde leerjaar van Basisschool Klim-Op rond onze gemeente, Sint-Lievens-Houtem. Een bezoek aan het gemeentehuis mocht niet ontbreken. Dinsdag werden de leerlingen er verwacht, het bezoek was echt de moeite waard. Wat een vriendelijke ontvangst! Na een uitgebreide uitleg door archivaris Jan Mertens, brachten ze een bezoek aan de loketten in het gemeentehuis, daarna mochten ze nog een kijkje nemen in de raadzaal. Er werd uitgebreid op onze vragen geantwoord. De leerlingen genoten van deze leerrijke uitstap.

VOETGANGERS- EN FIETSEXAMEN IN KLIM-OP

De leerlingen van het 4e en het 6e leerjaar namen deel aan ‘Het Grote Voetgangers- en Fietsexamen’. Ze volgden daarvoor een parcours langs een uitgestippelde route in de schoolomgeving. Terwijl ze de route aflegden, werd er gecontroleerd of ze de basisvaardigheden beheersten om veilig en zelfstandig de weg op te gaan. Juf Els, meester Stijn en juf Jana kregen de hulp van verschillende ouders en de politie om een oogje in het zeil te houden. Heel wat kinderen behaalden hun diploma. Sommigen zullen nog wat verder moeten oefenen. De leerkrachten zijn heel fier op hun leerlingen en hun inzet tijdens deze namiddag.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden