Basisschool Klim-Op heeft maakte er een leuk trimester van

donderdag, 26 april 2018

Als laatste in het rijtje overlopen we de activiteiten van de afgelopen maanden van Klimop. Net als in de andere scholen hadden ook de Klimop leerlingen veel plezier. Hieronder lees je de doorgestuurde verslagjes. Nu met z'n allen op naar de laatste weken. Met nog enkele feestdagen te gaan komt de grote vakantie alweer heel erg dicht bij. Nog veel plezier allemaal!

 

Onder het motto “er mag op school ook al eens gelachen worden” werd een kinderstoet georganiseerd voor de kleinste carnavalisten onder ons.
Iedereen, groot en klein, trotseerde de sneeuw en de koude en trok in verkleedkledij de straat op voor een kleurrijke optocht door de Bavegemse dorpsstraten. De allerkleinsten mochten plaatsnemen in de schoolbus. Prinses Bacchante Nancy en prins bacchus Jonas liepen voorop met de enthousiaste en prachtig uitgedoste kinderen in hun kielzog. De leerkrachten waren voor de gelegenheid getooid in stoere bouwvakkertenues, ludiek verwijzend naar de naderende bouwwerken aan de school.
Zeg nu zelf, bestaat er een leukere voorbode van de krokusvakantie?

Begin februari stond ook de jaarlijkse interscholen sportquiz op het programma; een spannende en avontuurlijke quiz waarbij de zesde leerjaren van alle Houtemse scholen het tegen elkaar opnamen. “Een voorbereid leerling is er 2 waard” moeten meester Stijn en juf Jana gedacht hebben, en aldus werden de sportjaaroverzichten van 2016 en 2017 vooraf grondig doorgenomen met de kinderen. En met resultaat! De zesde klassers doorstonden zowel de theoretische als de praktische proeven en slaagden met glans!
Klim-Op mocht victorie kraaien en de beker mee naar huis nemen. Bovendien werden ze ook geselecteerd om deel te nemen aan de regiosportquiz op 30 maart.

Ook het derde leerjaar gooide het over een sportieve boeg en trok op sportweek naar CC De Fabriek. Daar maakten de kinderen kennis met verschillende sporten zoals basketbal, baseball, ringstick en netbal. Ze namen deel aan het interscholentornooi ‘Tussen 4 vuren’ waar ze 2 maal een mooie derde plaats behaalden. En alsof dat nog niet genoeg was stond er tussen al het gedribbel door ook nog een conditieomloop op het programma. De leerlingen oefenden een hele week om 1 mijl te lopen en brachten het er allemaal goed van af. Bravo!

Klim-Op had Thuis in Houtem nog meer sportief nieuws te melden.
Na de paasvakantie is de school gestart met een proefproject waarbij de leerlingen kunnen kennismaken met 2 nieuwe naschoolse activiteiten.
Op dinsdagen kunnen de kinderen ontprikkelen en tot rust komen tijdens een cursus ‘yoga for kids’. Tijdens deze sessies, die aangeboden worden in samenwerking met yogastudio Girasole, gaat er ook aandacht naar zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.
Op donderdagen zijn er gevarieerde sportactiviteiten voorzien voor leerlingen van de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar, en dit in samenwerking met vzw Uthola. Hierbij ligt de nadruk vooral op motorische ontwikkeling, coördinatie, lichaamsbesef en evenwicht.
De school, die wat verder verwijderd is van het sport- en cultuurcentrum van Sint-Lievens-Houtem, nam samen met het oudercomité dit initiatief om zo de kinderen op een leuke manier in beweging te brengen.

De Klim-oppertjes zetten het voorbije trimester niet enkel op sportief vlak hun beste beentje voor, maar schonken ook aandacht aan het milieu. Dikke truiendag was nog maar net achter de rug of daar kondigde zich al een volgend initiatief aan. Als voorbereiding op de wereldwaterdag van 22 maart organiseerde de werkgroep Milieu Op School (MOS) een modeshow. De dikke truien werden gepimpt en de leerlingen poseerden als doorwinterde fotomodellen!
Op wereldwaterdag zelf werd er druk geknutseld en gefilosofeerd rond water. De leerlingen dansten vol enthousiasme de waterwave en kregen een vegetarisch menu voorgeschoteld.
Als beloning voor hun inzet kregen de kinderen een sticker met de boodschap “Elke druppel telt”. De bedoeling is dat deze sticker thuis een mooi plekje krijgt en er zo iedereen aan herinnert zuinig om te springen met ons kostbare drinkwater.

Water blijkt bovendien een terugkerend thema te zijn bij Klim-Op.
Ter gelegenheid van het onderwater foto- en filmfestival in CC De Fabriek organiseerde duikschool Mototi een originele tekenwedstrijd voor de basisscholen met als thema “Onze wereld onder water”. Milan Bombeke, een leerling uit het vierde leerjaar, maakte een prachtige tekening van de zee en haar bewoners en werd door de jury gehuldigd als laureaat van de wedstrijd.
De Houtemse jeugd werd gesensibiliseerd over de milieuproblematiek die de onderwaterwereld bedreigt aan de hand van leerrijke film- en fotoprojecties die toegelicht werden door Danny Van Belle, onderwatervideograaf met een internationaal palmares.

Op 14 maart liet de schoolgaande jeugd ook haar hart voor dieren spreken. Natuurpunt Houtem organiseerde een paddenoverzetactie op cruciale plaatsen in Sint-Lievens-Houtem en werd daarin vrijwillig bijgestaan door een klas van Klim-Op. Dankzij de inzet van deze dierenvriendjes werden heel wat padden behoed voor een triest einde.
Aan engagement duidelijk geen gebrek daar in Bavegem! Benieuwd wat de rest van het schooljaar nog zal brengen.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden