Basisschool Klim-Op werkt aan nieuwe speelplaats

woensdag, 11 juli 2018

De renovatiewerken werden al een paar jaar geleden opgestart waarvan de realisatie van een nieuwe speelplaats ook deel uit maakt. Terwijl de leerlingen genieten van hun verdiende vakantie worden de voorbereidende werken gestart.

ecologisch verantwoorde renovatie opgedeeld in fases

De voorbije jaren werd het kloostergebouw aangepakt: een nieuwe inkomhal om de opvang te organiseren voor de leerlingen en een uitbereiding van drie extra klassen. Ook hebben zijn er intussen zonnepanelen aangebracht. De zonnepanelen zorgen er voor dat het elektrisch vebruik beperkt wordt aangezien we hiervoor de energie van de zonnepanelen gebruiken. Ook de heraanleg van de speelplaats drong zich al een paar jaar op.

Nieuwe speelplaats in overleg met de leerlingen

Voor het ontwerp deed Basisschool Klim-Op beroep op het AIT team van architect Peter Vral uit Oombergen. Via de leerlingenraad werden alle leerlingen betrokken en konden zij hun ideeën over de ideale speelplaats laten horen. Uiteindelijk werd gekozen voor een avontuurlijke speelplaats met een "amfitheater", verschillende speelvelden en een groene toets. Er zal ook een buitenklas ingericht worden zodat de leerlingen buiten les kunnen volgen bij goed weer.

De uitvoering van deze fase is in handen van de firma De Moor-De Lathauwer uit Wetteren. De zaakvoerders zijn vader van enkele leerlingen en hebben heel wat voeling met de school.

deadline maandag 3 september

De oplevering van de nieuwe speelplaats is voorzien op maandag 3 september. De nieuwe speelplaats is geen eindpunt, de komende jaren zullen het kloostergebouw én de klassen nog een facelift krijgen.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden