D'Outemse Bierfeesten voor het eerst in Bavegem

woensdag, 29 augustus 2018

Op zaterdag 20 oktober worden er voor de eerste maal D’ Outemse Bierfeesten georganiseerd in het parochiaal centrum te Bavegem. Dit evenement wordt getrokken door een 9-koppig bestuur met connecties in verschillende Houtemse verenigingen.

 
Van een gek idee tot een concreet plan

6 jaar op rij organiseerden Joury De Mezel & Michiel De Moor de heuse Après-Ski Party in Jeugdhuis Reflex, hét evenement bij uitstek tijdens de winterperiode. Het jeugdhuis werd als het ware omgetoverd in een Bergstube. Dankzij het jeugdhuis hebben Joury & Michiel de kans gehad om een zeer leuk evenement te organiseren waar iedereen naar uit keek.


Na 6 fantastische edities hadden de heren het idee om de Après-Ski Party anders aan te pakken. Joury & Michiel legden hun oor te luisteren bij enkele vrienden hoe ze de Après-Ski Party verder konden zetten op een andere locatie met een breder publiek als doelgroep. De personen die ze aanspraken over hun idee waren meteen laaiend enthousiast en sprongen onmiddellijk mee op de kar.

VZW met als uitvalsbasis Bavegem

Er werd een nieuwe VZW opgericht die het evenement stuurt. De volgende stap was het zoeken van de juiste locatie. Aangezien alle bestuurders van Sint-Lievens-Houtem afkomstig zijn was de keuze voordehandliggend om dit evenement in eigen gemeente te organiseren. Snel was de beslissing gevallen om het parochiaal centrum in Bavegem te gebruiken om de eerste keer het evenement te laten doorgaan.

Aangezien er een ander concept op tafel lag dan een Après-Ski Party werd er gekeken in de richting van Oktoberfeesten of bierfeesten. 

Conceptueel sterk product met grote ambities

Vrij snel werd er unaniem beslist binnen de VZW om het evenement te dopen onder de naam D’ Outemse Bierfeesten. Verschillende gesprekken werden gestart met leveranciers, brouwers en sponsors. Mede dankzij de sponsors kon het concept verder uitgewerkt worden tot een concreet plan.

D’ Outemse Bierfeesten kan je niet zomaar vergelijken met een fuif in een zaal. De zaal wordt helemaal ingekleed in thema, er worden lange tafels met zitbanken voorzien, de mogelijkheid om iets lekker te eten én enkele fantastische coverbands die jou op muzikaal vlak laten genieten van de avond.

Bierfeesten zouden geen bierfeesten zijn zonder verschillende soorten bier. Ook hier hebben de mensen van de organisatie aan gedacht. Zo is er een deal gesloten met Jupiler en kunnen er halve liters bier gedronken worden uit authentieke stenen bekers. Verder zijn er ook enkele bieren beschikbaar uit het assortiment van Brouwerij De Rijck met oa. Arend, De Rijck en Steenuilke.

Voor de mensen die geen fan zijn van bier is er frisdrank of Cava voorzien.

De ambitie van de organisatoren is om dit evenement vanaf nu jaarlijks te organiseren en ieder jaar zichzelf te overtreffen op gebied van licht en geluid, ambiance en drank- en eetgelegenheden. Alleen zo kunnen D’ Outemse Bierfeesten zich profileren als één van de betere of misschien wel de beste bierfeesten in de ruime omgeving.

ook Muzikaal zit het snor

Bierfeesten is ambiance, en dat is net waar D’ Outemse Bierfeesten vol op inzetten. De opening wordt gedaan door de mensen van het muziek in Sint-Lievens-Houtem. Zij vormen een gelegenheidsband genoemd D’ Amuzeleute die als fanfare de sfeer zullen verzorgen. D’ Amuzeleute is niet zo maar een fanfare, maar een fanfare op U tegen te zeggen. Zij zullen ambiance covers spelen om het publiek op te warmen en uiteraard mogen de gezangen zoals het hoort tijdens bierfeesten niet ontbreken met ‘Ein Prosit’ ...

De eerste coverband tijdens het evenement zijn De Kröners. De 5-koppige band onder leiding van Tim De Groote brengen niet alleen nummers van De Kroners, maar brengen voor het eerst ook hun nieuwe repertoire. D’ Outemse Bierfeesten mag als uitpakken met een primeur waar ze trots op zijn. De mensen van De Kröners kan je terugvinden op https://www.facebook.com/DeKroners/

Tussen de optredens door wordt het volk verwend op leuke ambiance muziek verzorgd door een DJ-duo. Hier zullen allerlei soorten muziek de revue passeren voor zowel jong als oud.

Voor de mensen die tijdens de jaarmarkt periode afzakken naar Jeugdhuis Reflex zal de naam DUK hun bekend in de oren klinken. Met trots kondigen D’ Outemse Bierfeesten DUK aan als hun hoofdact tijdens het evenement. Verwacht je aan de allergrootste hits en verrassende medleys met disco, pop, rock, reggae, dance,… Meer informatie kan je terug vinden op hun website http://www.duksite.be/

Promo campagne draait op volle toeren

Met nog 1,5 maand te gaan draait de promocampagne bij de mensen van D’ Outemse Bierfeesten op volle toeren. De kans is groot indien je een Facebook account hebt je het evenement al hebt zijn verschijnen. Los van de digitale promocampagne zijn er ook flyers en affiches beschikbaar. Deze zal je terugvinden bij de talrijke sponsors van het evenement, de lokale cafés en tijdens de evenementen die georganiseerd worden in onze gemeente de komende weken.

Kaarten beschikbaar via verschillende kanalen

Kaarten zijn beschikbaar bij de leden van de organisatie of in De Gouden Leeuw. De kostprijs voor een kaart is €5

Praktische informatie

Link naar het evenement: https://www.facebook.com/events/1713488652037793/

Parochiaal Centrum Bavegem
Kerkkouterstraat 60
9520 Bavegem
Deuren: 20u00

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden