De Fabrieksconcerten pakken uit met een heuse Festivaldag om hun 10de verjaardag te vieren!

dinsdag, 22 mei 2018

Elke 5 jaar kennen de Fabrieksconcerten een jubileumeditie. Je herinnert het je misschien nog maar vijf jaar geleden werd er gekozen voor De Mens als topact om het 5-jarig bestaan te vieren. Nu de vereniging 10 jaar bestaat, zagen de organisatoren het nog grootser. Noteer alvast zaterdag 1 september in de agenda want dan wordt de zomer afgesloten met het Fabrieksconcerten Festival ofwel FC Festival.

Niet op een vrijdag maar wel op een zaterdag, niet op het Fabrieksplein maar wel op de terreinen van Livinus.

Voor 1 keer wordt er afgeweken van het concept dat de Fabrieksconcerten telkens doorgaan op een vrijdag en op het Fabrieksplein. Waarom? Omdat de terreinen van Livinus veel groter zijn en meer mogelijkheden bieden, aldus Tim De Groote, voorzitter van de Fabrieksconcerten vzw.

Een idee waar we wel aan blijven vasthouden, is dat de inkom gratis is. Wat je mag verwachten? Er wordt gestart in de namiddag en het muzikale programma gaat door tot een stuk in de nacht!

Wie mag je allemaal verwachten op het podium?

Hoofdact van de avond is niemand minder dan Raymond van het Groenewoud! Voor de kinderen is er tijdens de namiddag de Ketnetband en DJ Zina, waarna er tegen de aperitief wordt overgeschakeld naar de Big Band Revival Zottegem. Heerlijke covers volgen er dan van Fifties Fever, die ook reeds op een normale editie van de Fabrieksconcerten in 2013 het beste van zichzelf gaven.

“There will be no next time”, doet het een belletje rinkelen? De hit van The Kids. Ook zij komen in de loop van de avond voorbij op het podium. Onopgemerkt zal dat niet verlopen met hun opzwepende muziek.

De avond en nacht afsluiten doen we met DJ Daddy Cool, bekend van onder meer de Gentse Feesten!

Naast het muzikale blijft ontmoeten centraal staan bij de Fabrieksconcerten

Het muzikale aspect is één ding maar we zijn en blijven in Sint-Lievens-Houtem dus mensen ontmoeten en gezellig enkele babbeltjes slaan staat uiteraard ook centraal. Vandaar dat er gekozen werd om in de namiddag te starten met optredens voor kinderen (Dj Zina & De Ketnetband), en naast deze optredens is er bovendien ook kinderanimatie voorzien.

Met een resem aan foodtrucks wordt het al helemaal gezellig! Daarnaast zullen er ook verschillende van onze partners randactiviteiten voorzien. Het is alvast de bedoeling van de organisatoren om er een geweldige dag van te maken waar er over 5 jaar bij het 15-jarig bestaan met veel leuke herinneringen op teruggekeken wordt.

Het is nog even tot 1 september, dus laat ons eerst nog genieten van de zomer maar weet dat het najaar stevig wordt ingezet op de terreinen van Livinus!

Gerelateerde onderneming/vereniging

De beste groepen van de laatste 9 jaar komen terug voor voor 10de editie van de Fabrieksconcerten

De beste groepen van de laatste 9 jaar komen terug voor voor 10de editie van de Fabrieksconcerten

Het lijkt wel alsof het pas gisteren was dat er in 2009 voor de allereerste keer Fabrieksconcerten georganiseerd werden. Maar bij de Fabrieksconcerten zijn intussen al tien jaar verder en al negen steeds succesvollere edities. Dit jubileumjaar moet dus iets speciaal worden en uiteindelijk zal het op onze heuse festivaldag op zaterdag 1 september leiden tot een groot hoogtepunt. Maar we willen zeker ook van onze ‘normale’ concerten op het Fabrieksplein gebruik maken om ons jubileum te vieren. Deze zomer organiseren we er weliswaar maar drie in plaats van de gebruikelijke vier, wegens de ongetwijfeld drukke voorbereiding van onze festivaldag, maar we hebben de kans gegrepen om even achterom te kijken en drie groepen te kiezen die in het verleden al op ons podium gestaan hebben en voor een meer dan gezellige avond zorgden op het Fabrieksplein.   

De Fabrieksconcerten

De Fabrieksconcerten

Fabrieksplein - Fabriekstraat 19 9520 Sint-Lievens-Houtem

De Fabrieksconcerten kijken terug op geslaagde zomer

De Fabrieksconcerten kijken terug op geslaagde zomer

Dat het een geslaagde zomer was voor de Fabrieksconcerten werd unaniem beantwoord door de bestuurders. Er was het weer dat meezat, 4 zeer goede groepen, de ene al dansbaarder dan de andere maar dat Sint-Lievens-Houtem graag afzakte naar het Fabrieksplein is een feit. Thuis in Houtem sprak met de mensen achter de organisatie over de afgelopen zomer en wat er nog komt. Ook polsen we even of het geen idee is om elke week tijdens de zomermaanden Fabrieksconcerten te organiseren. U leest het antwoord hieronder.

De Fabrieksconcerten “Muzikaal was het één van onze beste jaren”

De Fabrieksconcerten “Muzikaal was het één van onze beste jaren”

De vier Houtemse Fabrieksconcerten zitten er alweer op. Het einde van de zomer nadert nu dus snel. Thuis in Houtem, altijd benieuwd, wou wel eens weten hoe ze bij de organisatie de afgelopen zomer beleefd hebben. De voorzitter van De Fabrieksconcerten liet weten dat het op muzikaal vlak zeker en vast een uitmuntende editie was.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden