Een boompje voor elk nieuw geboren kindje in Sint-Lievens-Houtem

vrijdag, 24 maart 2017

Op 18 maart verzamelden 33 kinderen met hun familie te Vlierzele. Ze werden er verwelkomd door enkele leden van het gemeentebestuur, waarna ze in groep hun gekozen boom konden planten. Daarna werd er genoten van wat koffie en taart in de basisschool De Zonnevlier.

Waarom een geboortebos?


Via de ruilverkaveling beschikt de gemeente over 39 ha natuurgebied, waarvan een gebied tussen Luikerveld en Uilebroek te Vlierzele werd ingericht als geboortebos. De aanwezigen konden dit bos verder uitbreiden door het kiezen van hun eigen type geboorteboom. De keuze bestond uit haagbeuk, kornoelje, hazelaar of boskers. Bossen zijn leuk om in te spelen. De boom is een echt symbool voor groei en leven. Zo kunnen vele generaties later nog spelen in het bos dat gepland is voor en door hun voorouders.

Astrid vertelt hoe het er aan toe ging


We vonden het een leuk initiatief. Initieel hadden we afgesproken met een aantal koppels maar het leuke was dat je ook effectief andere mensen leert kennen die in 2016 ook een baby’tje gekregen hebben. Het is ook leuk te weten dat er een boom is die meegroeit met je kindje. We werden onthaald op de gemeenteschool te Vlierzele waar we na een korte toelichting door schepen Tim De Knyf en schepen Jo Vermeulen met onze spade en onze laarzen richting het geboortebos van Luikerveld wat verderop wandelden. Na het planten kregen we verse koffie met een stukje taart en konden we gezellig bijpraten.
We vinden het belangrijk dat de gemeente zijn groene plekjes niet alleen behoudt maar ook verder uitbreidt om in te wandelen en te spelen. Dat ze dit dan koppelen met dergelijk initiatief is alleen maar toe te juichen.

Wij hebben de rode kornoelje geplant. Het was eerder toeval dat we die boom namen. We konden uit enkele stapeltjes kiezen en wij namen een boompje uit het stapeltje met een blauw kenteken. Achteraf zei men ons welke boom we hadden gekozen. Als aandenken kregen we naast een oorkonde waarop al de namen van de kindjes die in 2016 werden geboren een boom vormden, ook nog een klein houten boompje mee met de naam van onze dochtertje Yuna erop.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden