Einde schooljaar 2017/2018

vrijdag, 06 juli 2018

Alweer een schooljaar voorbij en alweer nemen onze scholen afscheid van hun 6de jaars leerlingen. Alle afgestudeerden gaan hun eigen weg op naar een mooie toekomst. Dit wouden wij niet voorbij laten gaan zonder elke school de kans te geven hier zelf nog iets over te zeggen. Wij bij Thuis In Houtem wensen alle Houtemse afgestudeerden veel succes in de middelbare school!

 

BS Hofkouter

Directeur Griet De Smedt stuurde ons deze persoonlijke boodschap door:

“Volgend jaar staan jullie hier niet meer op de speelplaats en delen jullie vakantieverhalen met oude en nieuwe vrienden in een andere school.
We zullen jullie missen en ons af en toe afvragen hoe het met jullie gaat.
Wie weet komen jullie nog eens langs om te vertellen hoe jullie het stellen, om ons te laten meegenieten van jullie dromen en hoe ze elke dag een beetje dichterbij komen.
Dan is het geen vaarwel, maar misschien tot ziens!
Veel succes
namens het team van 'Den Hofkouter'”

Klim-Op Bavegem

Op woensdag 27 juni ontvingen de zesdeklassers van Klim-Op Bavegem hun getuigschrift basisonderwijs. De school liet dit niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseerde een afscheidsfeestje in de parochiezaal. De leerlingen zorgden voor enkele passende liederen en teksten en maakten zelf een afscheidsfilmpje. Het diploma werd officieel overhandigd en dhr. Pieter Rauwoens sprak in naam van het bestuur een woordje tot de leerlingen.
De directie maakte van de gelegenheid ook gebruik om alle vrijwillige medewerkers van de school in de bloemen te zetten. Klim-Op kan immers rekenen op een hele schare helpers: er zijn lees-, fruit-, zwem-, techniek- en tuinouders! De school wenst iedereen een schitterende zomervakantie toe en is van plan om er op 3 september opnieuw in te vliegen!

Ook de kleuters van de derde kleuterklas van basisschool Klim-Op werden officieel ‘geproclameerd’. Na de vakantie maken zij immers de overstap naar het eerste leerjaar, de ‘grote’ school. Juf Rita en juf Tessa hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Met een welkomstlied werden alle ouders hartelijk verwelkomd. Daarna volgden een paar leuke versjes en liedjes met als apotheose natuurlijk de officiële overhandiging van een heus kleuterdiploma. Het kleuterfeest werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Sint-Lievensinstituut

Meester Dirk en meester Johan: “Met spijt in het hart nemen we afscheid van onze zesdeklassers. Dit jaar ging het om een recordaantal van 44 kinderen. Ze verlaten nu onze school en we zullen hen missen. We wensen hen veel succes in het middelbaar.”

De Zonnevlier

Onze school deed alweer een heleboel activiteiten dit jaar zoals sportdag, Fatlab, zwemmen met kleren in het zesde leerjaar, opening van het speeltuintje, proclamatie van het zesde leerjaar, schoolreis naar Plopsaland, ... Onze school werkte ook samen aan een heuse musical. Er waren twee voorstellingen in CC de Fabriek. Ouders en kinderen hebben er van genoten. Nu gaan we genieten van de vakantie. We staan alvast te popelen om op 3 september van start te gaan met ons nieuwe thema: STE(A)M!

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden