G’Passioneerd Bavegem organiseert Wielerevent voor mindervalide sporters

woensdag, 09 mei 2018

WSC Bavegem en WTC Niet Versagen nodigen u op kermiszondag 17 juni 2018 uit op hun eerste recreatief G-wielerevent voor mindervalide sporters ondersteund door het Bavegems bedrijf Lipa Family (oa.Cominbel). Het idee ontstond n.a.v. het ernstige ongeval van Eddy De Visscher die beide onderbenen verloor en zijn passie voor wielrennen en lopen verplicht inruilde voor de handbike. Onbezorgd ‘fietsen’ op een veilige, gesloten omloop is voor elke G-sporter een welgekomen kans om ‘zijn wedstrijd’ te rijden alsook lotgenoten te ontmoeten. Meter en Peter van dit event zijn Sandra Rasschaert (Baguet Velo Events) en Laurenzo Lapage (sportdirecteur Mitchelton Scott/ Nico Sport). Twee wedstrijden voor wielertoeristen en gentlemen omkaderen dit  G-Sport event.

Voor het eerst en hopelijk voor herhaling vatbaar!

Thuis in Houtem sprak met Hendrik D’Hose mede bezieler van dit project. “Ter gelegenheid van de kermis te Bavegem zouden wij ism. de WTC (WielerToeristenClub) Bavegem een gentlemenrace (één om 14.00 en één om 16.15) en een G-Sport wedstrijd (15.00) organiseren. Dit zou zich vooral toespitsen op handbikers en tweewielers / tandems . Alle deelnemers rijden bijgevolg op hun tempo ‘hun wedstrijd’. En Iedereen is een winnaar op het eind” aldus Hendrik D’Hose die zelf ook meerijdt op de tandem met zijn zoon.

“Het zal nog wat zoeken en aftasten zijn bij deze eerste editie maar het zou mooi zijn, voor Eddy en alle gepassioneerde G-sporters om hier een vervolg aan te kunnen geven.” Aldus Hendrik.

De start en aankomst is voorzien aan het Parochiecentrum in Bavegem. Voor alle kijklustigen, noteer alvast zondag 17 juni in de agenda! Voor mensen die graag willen deelnemen, hieronder vind je hoe:

Programmatie zondag 17 juni:

  • van 12u45 tot 13u30 inschrijving Wielertoeristen
  • om 13u45 start wedstrijd Wielertoeristen
  • van 14u00 tot 14u45 inschrijving G-wedstrijd
  • om 15u00 start G-wedstrijd
  • van 15u15 tot 16u00 inschrijving Gentlemen
  • om 16u15 start wedstrijd Gentlemen
  • om 17u30 prijsuitreiking G-Wedstrijd + after-party

Inschrijven:

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. 10 juni door middel van dit online inschrijvingsformulier of via e-mail: info@wscbavegem.be

Doelgroep: personen met fysieke-, verstandelijke-, visuele- of auditieve handicap, psychische kwetsbaarheid of ASS. 

Het bedrag voor de inschrijving is 5 Euro, voor rugnummer, verzekering, …

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden