Gemeente voorziet tweede laadpaal voor elektrische wagens en e-bikes

donderdag, 26 juli 2018

Eerder hebben we al bericht dat de gemeente tijdens de aanleg van het marktplein mee stapt in het verhaal van de laadpalen voor elektrische wagens en e-bikes. Vanaf vandaag is er nog een extra laadpaal bij gekomen. Waar deze precies staat lees je hier.

extra laadpaal op parking hofkouter

Momenteel zijn er 2 laadpalen beschikbaar op het marktplein waar in totaal 2 keer 2 elektrische wagens of e-bikes kunnen opladen. Aangezien op het marktplein enkel kort parkeren is toegestaan is er nu een extra laadpaal voorzien op parking Hofkouter waar opnieuw 2 elektrische wagens of e-bikes kunnen opladen. In tegenstelling tot het kort parkeren op het marktplein is het hier toegestaan te parkeren voor een langere periode en ligt deze parking op wandelafstand van het marktplein met een capaciteit van een 120-tal wagens.

laden door middel van laadpas of via app op de telefoon

Het laden gebeurt met een laadpas/laadkaart of via een app die u kan downloaden. Het verbruik van de elektriciteit wordt aangerekend aan de gebruiker, maandelijks via facturatie. De laadpas kan u bij elke erkende aanbieder krijgen: https://www.allego.be/e-rijders/opladen/welke-msp-kan-ik-kiezen/

Wie problemen ondervindt, kan 24 op 24 uur terecht op de service desk via het gratis 0800 nummer vermeld op de laadpaal.

wat kost het opladen van je elektrische wagen of e-bike

Het bedrag dat betaald moet worden voor het opladen van jouw elektrische wagen of e-bike wordt bepaald door de Mobility Service Provider (MSP), of kortweg mobiliteitsproducten en diensten verkoopt: de laadpas. Met deze laadpas kan je uw elektrische wagen of e-bike koppelen aan een laadpaal. 

Uw laadgegevens (onder andere de snelheid, aantal kWh, en duur van de sessie) worden doorgegeven aan de Mobility Service Provider. Deze partij zorgt ervoor dat u met uw laadpas kunt betalen.

Let op: Controleer altijd bij uw Mobility Service Provider of uw laadpas geschikt is om bij alle laadpalen in binnen- en buitenland te kunnen opladen.

Een overzicht van de verschillende tarieven kan je hier terug vinden: https://www.allego.be/e-rijders/opladen/wat-kost-laden/

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden