Het einde van een tijdperk. Thuis in Houtem hangt de digitale pen voor onbepaalde duur aan de haak.

zondag, 16 september 2018

Thuis in Houtem stopt vanaf vandaag met zijn activiteiten. Namelijk het schrijven en publiceren van positieve verhalen uit onze gemeente. Bijna 3 jaar geleden begon Thuis in Houtem vanuit een filosofie dat er zoveel positieve verhalen en initiatieven zijn in onze gemeente maar dat deze niet de aandacht kregen dat ze verdienen. Een kleine 3 jaar en meer dan 700 artikels later hopen we in de missie om deze meer onder de aandacht te brengen geslaagd te zijn. Echter is Thuis in Houtem een vzw met een beperkt aantal vrijwilligers, die hier wekelijks vele uren in stopten. Net daar nijpt het schoentje, een gebrek aan tijd dwong ons ertoe deze beslissing te nemen. We klinken dus op de vele leuke momenten en de bijdrage die we voor tal van verenigingen en bedrijven leverden.

 

Voor onbepaalde duur gestopt

De laatste maanden was het verschroeiende ritme, dat we onszelf ondertussen hadden opgelegd, van minstens 4 artikels per week publiceren te intens. Dit werd door een gebrek aan tijd en andere activiteiten moeilijker en moeilijker. We wisten ook wel dat we dit niet eeuwig zouden blijven doen. Maar verschillende factoren, brachten ons bij het inzicht om er na de zomer met te stoppen.

We schrijven voor onbepaalde duur omwille van het feit dat we de kansen gaaf willen houden om er over 1 of meerdere jaren opnieuw onze tanden in te zetten. Want de missie om de Houtemse samenhang en band nog te versterken lijkt geslaagd maar is natuurlijk een project dat nooit eindigt. Dat we in deze missie slaagden merkten we vooral aan de vele positieve reacties op de artikels en op wat we deden. Waarvoor zeker dank.

Bedankt aan de partners die in dit verhaal geloven

Op 31 oktober 2015 zijn we gestart, na een intense voorbereidingsperiode. Kort daarna merkten we dat het concept aansloeg. Natuurlijk interesseren alle artikels niet iedereen maar we merkten een stevige basis waarop kon gebouwd worden. Dat was het moment waarop we zagen dat bedrijven hier ook hun voordeel konden uit halen. Door namelijk ondernemersverhalen te brengen, acties van ondernemers in de kijker te zetten maar net op die andere manier dat het toch geen reclameblok werd.

We willen onze partners die vanaf dag 1 in dit concept geloven hiervoor zeker nog eens bedanken:

Wijnhandel Jeroen Prové, Lingerie Chouette, BNP Paribas Fortis, Fintro Sint-Lievens-Houtem, Time To Meat, Kitcherie De Virginie, Sarah Hairdresser, ‘T Zavelhof, F&F Vastgoed, Wim Van Driessche, Coiffure Modern, Vinbero, België Bierland, Little House of Fortune, Buonissimo, Renovate en Thuisverpleging Van Waeyenberge.

Wat betekende 3 jaar Thuis in Houtem nu eigenlijk qua bereik?

  • We publiceerden meer dan 700 artikels op onze website, die goed was voor ongeveer 200.000 bezoeken. Het best gelezen artikel haalde 2965 lezers op één dag.
  • De evenementenkalender, die na de voorpagina de populairste pagina van de website is, bevat bijna 800 evenementen
  • Onze Facebookpagina groeide uit van familie en vrienden tot 2544 fans, ongeveer de helft van de Houtemnaren op Facebook (dat zijn er in totaal zo'n 5000). Ons bereik daar haalde zijn grootste hoogtepunt in de jaarmarktperiode, waar we op één week tijd maar liefst 14.000 unieke Facebookaccounts bereikten, ver buiten de gemeentegrenzen dus!

Het is duidelijk ook jullie, onze lezers, willen we bij deze ook graag bedanken voor het appreciëren van de artikels die we gemaakt hebben.

Graag tot nog eens en laat de positieve verhalen verder leven! Als je ons nog iets wil laten weten, stuur dan gerust een mailtje naar redactie@thuisinhoutem.be.

Het Thuis in Houtem team
Pieter De Moor - Greetje De Saedeleer - Joury De Mezel & Michael Van Wassenhove

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden