Informeren rond verkeersveiligheid je kan er niet vroeg genoeg met beginnen!

vrijdag, 15 juni 2018

Deze week gingen de leerlingen van de eerste graad gingen vandaag naar een gratis voorstelling in CC De Fabriek: ‘Stop ’n Go!’ is een speelse theatervoorstelling voor kinderen van de eerste graad lagere school over verkeersveiligheid, zichtbaarheid en duurzame verplaatsingen met leuke voorbeelden van hoe het als voetganger of fietser moet zijn in het verkeer.  Educatie en humor samengebracht in een puike theatervoorstelling!

"De helft van onze lokale mobiliteitsproblemen vallen enkel op te lossen door een mentaliteitswijziging bij ons allemaal. Daar willen we volop op inzetten. Komend schooljaar starten we, samen met alle Houtemse scholen, aan de opmaak van schoolroutekaarten. Deze voorstelling vandaag is de ideale start om onze leerlingen mee te trekken in dit project". Aldus Tim De Knyf, schepen van mobiliteit, verkeer en openbare werken aan Thuis in Houtem.

De 2 heren van Stop ‘n Go wisten het jonge publiek te boeien met hun humor en brachten ze ondertussen heel belangrijke verkeersopvoeding bij

Waarom laten we de auto niet een keertje staan en gaan we gezellig fietspoolen? Wat is een dode hoek? Komt die nog terug tot leven? Wat wil dit verkeersbord zeggen? Zijn de rode borden ‘je mag hier niet-borden’ en de blauwe ‘je moet hier-borden’? Wat doe je met een schoolroutekaart?

Bam!!! Een luide knal en twee rare figuren buitelen de scène op. Het zijn de groene en rode verkeerslichtventjes. De rode is slim en voorzichtig, de groene hevig en roekeloos. Ze leren elkaar en de wereld rondom hen kennen. Wat is rood en groen licht, hoe steek je over, waarom is een zebrapad wit en niet blauw? Spelenderwijs leren de twee dit aan elkaar en de kinderen aan. De kinderen helpen hen ook bij deze zoektocht. Er ontstaat een pittige vriendschap tussen deze figuurtjes en dat vertaalt zich in een aantal leuke spelscènes en een liedje.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden