Kersverse Jeugdraadvoorzitter Yente stelt zich voor

dinsdag, 12 juni 2018

De Houtemse jeugdraad verkoos unaniem Yente Van De Wiele tot nieuwe voorzitter. Yente is al 10 jaar lid van de jeugdmuziekvereniging Yamco, en speelt daar trompet. Hij is leeftijd 19 jaar jong en al 3 jaar lid van de jeugdraad. Zijn motivatie om aan de slag te gaan als voorzitter is groot. Hoe zijn plan van aanpak is lees je hieronder.

TIH: Wie is Yente Van De Wiele?

Yente: Ik ben 19 jaar en studeer Farmaceutische Wetenschappen 2de bachelor aan de Universiteit Gent. Als jong ventje ben ik ongeveer 10 jaar geleden bij Yamco begonnen met muziek, waar ik trompet speel. Ook heb ik 10 jaar muziekacademie gevolgd waar ik vorig jaar afstudeerde. Ik ben een echte Houtemnaar en op verschillende evenementen kan je me tegenkomen.

TIH: Waarom heb je de taak als jeugdraadvoorzitter aanvaard?

Yente: Eerst was ik wat twijfelachtig of ik zo een grote verantwoordelijkheid wel aankan, gelukkig heb ik alle steun van Tim (De Knyf) en Peter (De Keukeleire) en staan ze me met raad en daad bij. Aangezien mijn vrienden en de mensen binnen de jeugdraad me ook als een gepaste kandidaat zagen, heb ik toch beslist om de uitdaging aan te gaan. Ik hoop dan ook dat ik mijn steentje kan bijdragen tot een goede werking van de jeugdraad. Nu vind ik het een hele eer om verkozen te zijn als nieuwe voorzitter van de jeugdraad Sint-Lievens-Houtem, de eerste vanuit Yamco.

TIH: Welke plannen zou je willen realiseren?

Yente: Persoonlijk denk ik dat er niet veel veranderd moet worden. Mijn voorgangers hebben zeer goed werk geleverd en ik zal proberen die lijn door te trekken naar de toekomst toe. Verder wil ik nog meer een sterke band creëren tussen de verschillende Houtemse jeugdverenigingen.

TIH: Wat zullen de eerst komende activiteiten zijn die we mogen verwachten van de jeugdraad?

Yente: De eerst volgende activiteit voor de jeugdraad zal er al snel aankomen, namelijk de buitenspeeldag op woensdag 27 juni. Een fijne dag waar de kids volop kunnen ravotten, gaat door op de Livinusterreinen van 13u tot 16u30. Vervolgens is er ook nog op woensdag 31 oktober, de jaarlijkse "Nacht van de Jeugdbeweging", dit is een soort bedanking voor alle leden van de jeugdbewegingen die afgelopen jaar hun steentje hebben bijgedragen.

Schepen Tim De Knyf is tevreden

Schepen Tim De Knyf: Als schepen voor jeugd ben ik Barbara De Smet, de uittredende voorzitster zeer dankbaar voor haar jarenlange inzet voor onze jeugdraad. We hebben al die jaren een fantastisch goede samenwerking gehad tussen de jeugdverenigingen onderling alsook vanuit de gemeente met de jeugdraad en de jeugdbewegingen. Met Yente hebben we een waardige opvolger. Een zeer jonge kerel maar met veel gedrevenheid. We hadden in het verleden al jeugdraadvoorzitters uit Chiro- en jeugdhuishoek, dus het is een mooie zaak dat nu ook Yam eens de voorzitter levert.

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden