Kruispunten om te ontmoeten

woensdag, 08 februari 2017

Op maandag 6 februari gaf de gemeente Sint-Lievens-Houtem meer uitleg over een nieuw project, “Kruispunten om te ontmoeten”. Schepen Tim De Knyf gaf hierover een verzorgde uiteenzetting aan een goed gevuld Cultureel Centrum.

Plattelandsontwikkeling

Het hele project kadert onder de bredere noemer “plattelandsontwikkeling” en de gemeente heeft de voorbije jaren hier al veel in geïnvesteerd. Zo zijn onder andere de ruilverkavelingen en de nieuwe trage wegen hier een mooi voorbeeld van. Ook de verschillende speeltuintjes in elk van de deelgemeenten kaderen hierin. Voor de “kruispunten om te ontmoeten” is de gemeente op zoek naar ideeën van verschillende mensen, verenigingen of zelfs scholen om bepaalde plaatsen en gebieden binnen groot Sint-Lievens-Houtem nog aantrekkelijker te maken en te zorgen dat mensen hier elkaar ontmoeten. Het is de opzet van de sociale functie van dergelijke plaatsen verder uitbouwen. De gemeente heeft hiervoor een budget van €75 000, 65% hiervan is Europees gesubsidieerd. De gemeente verdeelt dit budget over de deelgemeenten (Vlierzele, Zonnegem, Letterhoutem, Bavegem en Sint-Lievens-Houtem) wat dus betekent dat deze elk €15 000 ter beschikking krijgen voor de verwezenlijking van dit project.

Missie

“Dichtbij eigen woning moeten inwoners van verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente vraagt via een projectgroep aan de burgers en verenigingen om voor hun eigen omgeving ideeën te lanceren.”

Het is de bedoeling om hotspots te creëren waar mensen uit alle lagen van de bevolking kunnen samenkomen om elkaar beter te leren kennen, ontspannen, samen zijn.

Dat kan op allerlei manieren en de gemeente is ervan overtuigd dat de beste ideeën komen van de mensen die er wonen en gebruik van zullen maken.

Concreet

Per deelgemeente zal er een vorm van brainstorming plaatsvinden waarbij verschillende ideeën verzameld zullen worden.

Wil u bijvoorbeeld een grote barbecue bij u op het plein, zodat u daar gezellig met de buren op een zwoele zomeravond gezellig kan samenzijn, of voelt u meer voor een sporttoestel om uw conditie te verbeteren? Misschien wel een educatieve wandelingen waarbij u jong en oud leert over de geschiedenis van een bepaalde plaats of bepaalde tradities. Het kan allemaal

Praktisch

Februari 2017; Algemene voorstelling van het project

Maart 2017; Verschillende brainstorm momenten
Bavegem: Maandag 6 maart, De garage
Zonnegem: Dinsdag 7 maart, Kleuterschool Zonnevlier
Vlierzele: Maandag 13 maart, Hemelrijk
Letterhoutem: Maandag 20 maart, ‘t Kerksken
Sint-Lievens-Houtem: Maandag 27 maart, Cc De Fabriek

Zomer 2017: Voorstelling aan jeugdraad, college van burgemeester en schepen, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en verschillende deskundigen waarna er een selectie zal volgen.

September 2017: Publicatie van de geselecteerde projecten en starten van de uitvoeringen

Voorjaar 2018: Activiteiten en inhuldigingen

Verdere info kan u altijd bekomen via de milieudienst die mede het project zal opvolgen.
Dienst leefmilieu, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem. Tel: 053 60 72 23

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden