Kruispunten om te ontmoeten: terugkoppeling

maandag, 12 februari 2018

Maandag 6 februari organiseerde de gemeente opnieuw een sessie over het project “Kruispunten om te ontmoeten”. Wil jij weten wat de concrete plannen zijn? Je leest ze hier:

 

Het project ‘kruispunten om te ontmoeten’

Ongeveer een jaar geleden stelde de gemeente het project ‘kruispunten om te ontmoeten’ voor. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Sint-Lievens-Houtem en Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en wordt voor 65% gesubsidieerd in het kader van ‘Platteland Plus’. Per deelgemeente is er een budget van €15 000 voorzien. Om dit zo optimaal mogelijk te benutten, werden diverse brainstormsessies georganiseerd per deelgemeente. De ideeën die daaruit zijn voortgevloeid, werden intern besproken en de beste zijn weerhouden om dit voorjaar te worden gerealiseerd.

Dit zijn de uiteindelijke projecten per deelgemeente:

Sint-Lievens-Houtem

Eilandbos: er werd gekozen voor een speelelement voor de allerkleinsten; een klim- en klauterconstructie, een stammenparcours en touwenparcours.

Bavegem

Speeltuin Hans en Grietje: hier werd eveneens gevraagd naar een speelelement voor de allerkleinsten; een zandbak en een zandspeeltuig vertrekkend van op de grond.

Letterhoutem

Speelplein Rot (tegenover de Chiro lokalen): hier zal het bestaande speeltuig vervangen worden aangezien het afgekeurd is voor de veiligheid. Er wordt gekozen voor een speelelement in natuurlijke materialen met diverse onderdelen (huisje, glijbaan,...).

Vlierzele

Speeltuin Mowgli & Balou de beer: achteraan op het terrein zal een speelheuvel gemaakt worden.

Zonnegem

NEC “De Pastorie”: hier werd geopteerd om avontuurlijke grachtovergangen en een wiebelband te installeren.

De aanbestedingen en offertes zijn reeds opgesteld en worden eerstdaags door de gemeente bekeken en weerhouden indien ze voldoen aan de voorwaarden. Zo moeten de verschillende elementen geleverd en geplaatst zijn voor 20 mei.

Praktisch

Per deelgemeente volgt er dan een officieel ‘openingsmoment’:
Zonnegem: 27/05 (tijdstip later te bepalen)
Bavegem: 17/06 (tijdstip later te bepalen)
Sint-Lievens-Houtem: 20/06 om 14u30
Letterhoutem: 01/07 (tijdstip later te bepalen)
Vlierzele: Begin september (exacte datum / tijdstip worden later gecommuniceerd)

Ook de gemeente draagt zijn steentje bij

Naast de ideeën binnen het project wil de gemeente zich ook engageren om enkele zaken buiten het project te realiseren met eigen budget.

Zo zal de verdere uitbouw van het Eilandbos in een latere fase in samenspraak met de bevolking en tegelijk met de restauratie van de molen worden uitgevoerd. Aan de pastorij van Bavegem zal in samenspraak met de muziekacademie bekeken worden of het mogelijk is om een arena te bouwen. In Letterhoutem zal het fonteintje aan de kerk verdwijnen daar het helaas niet meer in werking kan worden gebracht. In Zonnegem zal de locatie van het NEC en de speeltuin beter worden aangeduid en wordt een kleine routewijziging aangebracht in de natuurwandeling Vlierzele-Zonnegem.

De gemeente heeft verder alle natuurwandelingen in kaart gebracht en zal per wandeling minimum 2 rustpunten voorzien. Hiervoor zullen banken uit kunststofrecyclaat gebruikt worden aangezien deze geen onderhoud vergen en beter bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Ook de kastanjebomen van het marktplein zullen worden hergebruikt binnen de gemeente; van de stammen zullen zitelementen of afsluitingen worden gemaakt.

In geval van vragen kan je altijd contact opnemen met de bevoegde Schepen Tim De Knyf: tim.deknyf@sint-lievens-houtem.be

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden