Letterhoutem feest dit Pinksterweekend

vrijdag, 18 mei 2018

Dit weekend is het alweer zo ver: kermis Letterhoutem. Het groene rustige dorpsplein werd alweer omgetoverd tot een gezellige place to be. Kermis Letterhoutem werd enkele jaren geleden nog als "iets uit het verleden" bestempeld en nu zijn de varkentjes weer volledig terug. Het actieve en joviale bestuur bedankt voor deze verwezenlijking al hun medewerkers en spraken met Thuis In Houtem.

TIH: Jullie plannen alweer heel wat activiteiten in het Pinksterweekend. Dat vergt wellicht heel wat inspanningen, ook voor en na het gebeuren. Op hoeveel vrijwilligers kunnen jullie voor, na en tijdens het gebeuren terug vallen?

Letterhoutem Feest: Voor het gehele pakket vallen we terug op een 5O tal vrijwilligers. Zij zorgen voor de opbouw van het feestdorp, de volledige organisatie van 3 dagen feest en de afbraak van het feestdorp. We starten vanaf maandag 14 mei met de opbouw en op 22 mei is alles afgebroken en opgeruimd. Verder vallen we ook terug op onze vrijwilligers voor flyeren, het inrichten van de tent, toogwerking, garçons, kassa, afruim, afvalbeheer, leeggoed beheer, podium opbouw en zo veel meer.

TIH: Hoe komen jullie aan al deze vrijwilligers?

Letterhoutem Feest: Bij de start van Letterhoutemfeest 5 jaar geleden hebben we een oproep gelanceerd in Letterhoutem. Toen hebben zich een aantal vrijwilligers aangeboden. Anderen vonden de eerste editie zo tof, dat ze zich spontaan aanmeldden om het volgend jaar mee te werken. Het werkt als een aanstelijk vuurtje. Mensen komen helpen, vinden het een leuke sfeer en steken zo anderen aan om eveneens mee te werken.

TIH: Het bestuur zelf doet ook alles vrijwillig, uit liefde voor de gemeente. Wat was jullie initiële drijfveer om de kermis weer nieuw leven in te blazen?

Letterhoutem Feest: Vroeger was “sinksenkermis” steeds een bruisend feest. De laatste jaren was het wat stil geworden. Noem het maar een verlangen naar de “good old days”.Met als hoofddoel mensen opnieuw bij elkaar brengen, mensen ontmoeten.

TIH: Hoe kijken jullie, als bestuur, nu naar het resultaat van enkele jaren Letterhoutem Feest? Jullie zijn ongetwijfeld enorm trots!

Letterhoutem Feest: Bij de aarzelende start 4 jaar geleden hadden we nooit durven dromen dat het zo een gigantsich succes zou zijn. Het lijkt alsof de mensen er op zaten te wachten. Nu proberen we steeds ons concept te verfijnen en voor jong en oud een programma aan te bieden. Het leukste is dat je bezoekers echt ziet genieten en dat mensen de inzet van ons allen zeer waarderen.

TIH: Wat is de drijfveer van de vrijwilligers? Waarom dragen zij liever hun steentje bij dan zelf gewoon rustig op een stoel te gaan zitten en te genieten?

Letterhoutem Feest: Mensen willen meebouwen / meewerken aan Letterhoutem feest. Iedereen wil zijn steentje bijdragen en het is nu eenmaal geweten dat zo iets pas kan slagen als er veel mensen mee hun schouders onderzetten. Na de zomervakantie hebben we een bedankingsfeest voor alle vrijwilligers. Het is belangrijk om iedereen die zich belangeloos inzet in de watten te leggen.

Mensen die nog willen helpen kunnen een mailtje sturen naar letterhoutemfeest@gmail.com of kunnen het bestuur persoonlijk aanspreken. Helpende handen zijn er nooit te veel.

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden