Livinus Ruiters organiseren voor 4de keer LivinusRally voor ruiters en menners

woensdag, 30 mei 2018

Voor de 4de keer organiseren de Livinus Ruiters op zondag 17 juni op de Polbroek te Sint-Lievens-Houtem de LivinusRally. Thuis in Houtem ging op bezoek bij de organisatoren om meer te weten te komen over dit prachtig initiatief.

 

GESTART ALS EEN GEK IDEE AAN DE TOOG

Dat Sint-Lievens-Houtem een landelijke gemeente is weten we allemaal, maar een ommegang zoals in de nabijgelegen gemeenten hadden we tot enkele jaren geleden niet. "Waarom zelf niet een ommegang organiseren?" dachten de 4 leden van de Livinus Ruiters?

Het startte als een gek idee op café tussen vier vrienden, maar groeide vlug uit tot een succes. De eerste editie lokte een 40-tal deelnemers en bleef de jaren nadien exponentieel groeien. Al snel zaten de Livinus Ruiters aan een wandeling met een zo'n 100 deelnemers.

In 2015 begon de LivinusRally meer en meer te lijken op een volwaardig evenement en was dit uitgegroeid tot één van de eerste ruiternetwerken in Oost-Vlaanderen.

LIVINUS RUITERs ONDERSTEUND DOOR DE GEMEENTE SINT-LIEVENS-HOUTEM

Ook de gemeente is begaan met de ruiters. Voor de officiële opening van de ruiterroute hebben de Livinus Ruiters en de gemeente voor het eerst de handen in elkaar geslagen. De nieuwe ruiterroute werd gevierd op het marktplein met onder andere optredens.

Datzelfde jaar had de LivinusRally maar liefst 446 inschrijvingen, iets wat alle verwachtingen overtrof. Omwille van de opkomst werd de LivinusRally onmiddellijk een van de grootste ruiterevenementen in Vlaanderen. De jaren daarna was er een gemiddelde opkomst van 300 deelnemers.

EENDAGSEVENEMENT MET TAL VAN MEDEWERKERS

De drijvende krachten achter het evenement zijn meer dan de 4 initiatiefnemers. Zij worden vergezeld van heel wat medewerkers tijdens het evenement zelf. Iedere medewerker die meehelpt tijdens het evenement wordt beschouwd als een Livinus Ruiter. Zonder deze medewerkers is het zeer moeilijk om dit evenement te organiseren. Daarom is de dank enorm groot dat zij dit vrijwillig willen doen.

EEN VAN DE GROOTSTE VLAAMSE WANDELINGEN MET 75% OVERHARDE WEGEN

Voor ruiterwandelingen zijn er 2 kalenders: de Vlaamse en de Waalse. Voor een Vlaams evenement is een parcours met 75% onverharde wegen uniek. Toch slagen de Livinus Ruiters erin om dit met de LivinusRally te evenaren door gebruik te maken van de trage wegen. Uitzonderlijk tijdens de LivinusRally is dat ook "het stort" wordt opengezet voor de wandeling. Dit levert mooie beelden op voor de ruiters met hun paarden. Dankzij de fotograaf die aanwezig is tijdens de LivinusRally worden deze beelden vereeuwigd op Facebook.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DE LIVINUSRALLY

De LivinusRally start zondagochtend 17 juni op de Polbroek (oud Livinus terrein). De LivinusRally is toegankelijk voor zowel ruiters als menners. Inschrijven kan je doen de dag zelf en kost €10. Hiervoor mag je deelnemen aan het evenement, krijg je een drankkaart ter waarde van €5 en mag je bij één van de hamburgerkramen een gratis snack eten.

Er zijn 2 verschillende routes: 15 of 26km.

Het eindpunt van de kleine route is tevens de eerste stop van de tweede route. Hier is ook een toilet voorzien en een drankgelegenheid voor ruiter en paard. Voor de deelnemers van de grote route zijn er in totaal 2 stops voorzien.

Interessant om weten: tijdens het evenement is er een hoefsmid aanwezig, alsook een dierenarts en depannagedienst voor de menners. 

Na de wandeling is er een DJ voorzien op het terrein op de Polbroek vanaf 17 uur tot middernacht. Tijdens het evenement is de site toegankelijk voor iedereen. Wie wil langs komen is meer dan welkom!

NEEM CONTACT OP MET DE LIVINUS RUITERS

In geval van vragen kan je contact opnemen met Ruud Schockaert op het nummer 0478/51 01 70 of Joachim Beerens op het nummer 0476/56 96 01

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden