Nieuwe schooljaar in Sint-Lievens-Houtem met verve gestart.

woensdag, 04 oktober 2017

Het is ondertussen een maand geleden dat het schooljaar 2017-2018 van start ging. Thuis in Houtem vroeg de lokale schooldirecties hoe zij het jaar hebben ingezet en wat er nog op de agenda staat.

Klim-Op was zeer actief in september

Basisschool Klim-Op uit Bavegem liet de Strapdag alvast niet onopgemerkt voorbijgaan. Met een leuk hindernissenparcours, fluo outfits, een aangepaste dans én het straplied werden alle leerlingen aangenaam verwelkomd. Dit jaar verleende het gemeentebestuur logistieke ondersteuning met heel wat materialen. De kerndoelstelling van de Strapdag is het aanmoedigen van kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht. De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind! De Strapdag zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf.

Basisschool Klim-Op roept ouders dan ook op om in de mate van het mogelijke kinderen aan te sporen om per fiets of te voet naar school te komen. Maar ook de natuur laat Klim-Op niet onverschillig. De ‘Week van het bos’ staat voor de deur en daarom trekken alle klassen de komende weken de natuur in. Afgelopen week was het de beurt aan de kleuters van de tweede kleuterklas. Ze trokken naar het natuur educatief centrum De Kaaihoeve. De kleine en zeer nieuwsgierige verkennertjes kregen er de kans om de natuur te ontdekken met al hun zintuigen Ze werden uitgenodigd om zelf als natuurkoning(in) aan de slag te gaan. Met een koningsmantel om de schouders voerden ze in kleine groepjes allerlei spannende doe-opdrachtjes uit die hen in contact brachten met de natuur. Kleurrijke tekeningen en eenvoudige ‘werk’tuigen hielpen hen hierbij. De jonge kleuters én juf Kelly genoten van de zonnige uitstap.

 

 

Zonnevlier strapte mee

Ook in De Zonnevlier in Vlierzele kwamen de leerlingen en leerkrachten tijdens Strapdag voltallig met de step, skeelers en de fiets naar school. In de namiddag werden er enkele spelletjes gespeeld en werd er een heus verkeersparcours uitgestippeld. Op het einde van de dag werd het mooiste en/of origineelst versierde voertuig verkozen. Ellen Scheerlinck mocht deze prijs wegkapen. “Natuurlijk hebben we allemaal ons beste beentje voor gezet! Samen gaan we ons vanaf dit jaar extra inzetten voor een duurzame verplaatsing in het verkeer. Samen worden we vast en zeker een 'Octopusschool’”, aldus juf Sarah Van de Velde.

Hofkouter Airways have a lift-off

Basisschool Hofkouter, die in het verleden ook al inzette op milieuvriendelijke initiatieven, nam dit schooljaar een feestelijke start. Om de traantjes op de eerste schooldag tot een minimum te beperken werd de kleuterafdeling meegenomen op een vliegreis. Elke kleuter kreeg een “boarding pass” met vluchtnummer aangereikt door de airhostessen van Hofkouter Airways.

Naast sportieve activiteiten heeft de school ook steevast enkele culturele evenementen op de kalender staan. Zo is er de jaarlijkse interscholen veldloop, de sportactiviteiten i.s.m. de gemeente, de cultuurklas in Zottegem, de jeugdboekenweek en One mile a day. De school gaat bovendien enthousiast op zoek naar originele ideeën om de schooldeuren open te stellen voor het grote publiek en verwelkomt u graag op een van hun evenementen.

Verder wordt er vol verwachting uitgekeken naar de volgende fase in het nieuwbouwproject. De kleuterafdeling werd al in een nieuw jasje gestoken en in een latere fase zullen ook de andere gebouwen een grondige opknapbeurt krijgen. Het belooft alvast een spannend jaar te worden!

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden