Road to the Final: een terugblik na 2 weken WK gekte

zondag, 22 juli 2018

De laatste match die we gespeeld hebben was op zaterdag 14 juli, ideaal dus voor een terugblik over het traject van onze Rode Duivels en Road to the Final.

Zonovergoten editie met bezoekers van binnen en buiten de gemeente

Geluk hebben ze alvast zeker gehad met het weer. Bij ideaal weer zijn de mensen sowieso al meer opgewekt en dat hebben we zeker gezien tijdens de live wedstrijden georganiseerd door de mensen van Road to the Final. Naar schatting zijn er verspreid over de 7 wedstrijden om en bij de 10000 bezoekers geweest, wat alle verwachtingen van de organisatoren overtrof. De top-editie was de match tegen Brazilië waar er naar schatting 2000 personen aanwezig waren volgens de lokale Politie.

Yannick De Rouck (één van de drie organisatoren): Er zijn heel veel Houtemnaren afgezakt naar het evenement maar ook mensen van de omliggen gemeenten zijn ons komen bezoeken. Het geeft een enorme voldoening indien mensen langs komen naar ons evenement dat verlopen is zonder een enkele schermutseling. Hier mogen we zeker en vast fier op zijn!

DJ's en artiesten vielen in de smaak

Tijdens Road to the Final was er voor, tijdens de rust en na de match een DJ voorzien en voor de speciale wedstrijden waren er ook optredens voorzien. Helaas was de grote afwezige Tom Waes die laattijdig heeft afgezegd omwille van een val op vakantie. Een waardig alternatief was Swoop die er een spetterend feest van maakte.

Ook waren er 2 special acts voorzien: PartyfrieX Ft. Schorre Chef gekend van het liedje "Ik moet zuipen" en Christoff. Christoff heeft op zaterdag tijdens de kleine finale tegen Engeland voor de match de sfeer er goed ingebracht.

Op naar het EK in 2020

Als het van de organisatoren af hangt stellen ze zichzelf opnieuw kandidaat om mee te dingen naar de uitbating van het EK 2020 dat start in Rome en waar de finale gespeeld wordt in Engeland.

Bij de vraag hoe ze zichzelf kunnen overtreffen na het WK 2018 is het antwoord eenvoudig: onmiddelijk 3 schermen plaatsen op het wandelpad en nog meer investeren in de sanitaire voorzieningen.

bedanking aan alle vrijwilligers

Zonder vrijwillegers zijn er geen activiteiten. Net daarom willen de organisatoren al hun vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet!

Enkele leuke wist-je-datjes van de Thuis in Houten redactie

1) Als enige land behaalde België op het WK van 2014 én nu in Rusland 2018 een 9 op 9 in de groepsfase, nadat het in de kwalificaties voor het WK zich ook al als eerste Europese land had geplaatst met een 28 op 30.

2) België heeft 22 matchen ongeslagen. Van alle WK-landen heeft alleen Spanje een langere ongeslagen reeks (23).

3) 10 verschillende spelers wisten minstens één doelpunt mee te pikken op de WK-eindronde: Romelu Lukaku (4x), Eden Hazard (3x), maar dus ook Michy Batshuayi, Dries Mertens, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Adnan Januzaj, Thomas Meunier en Nacer Chadli.

4) Wat onze nationale nummer één allemaal uit zijn handschoenen toverde in die onvergetelijke kwartfinale tegen Brazilië, we zijn er nog niet goed van. Uiteindelijk klokt de doelman van Chelsea af op 27 reddingen, niemand doet beter. Tegen de Brazilianen pakte hij uit met 9 saves.

5) Topspelers worden op alle mogelijke manier afgestopt, vraag dat maar aan onze kapitein en nummer 10. Hazard moet flink wat tikken en trappen incasseren en komt uit op 28 overtredingen die op hem werden begaan. Wie prijkt er naast hem op één? Juist, ene Neymar.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden