TIH Scholen Update

dinsdag, 06 februari 2018

Van 3, 2, 1, Gelukkige Nieuwjaar tot de Krokusvakantie. De eerste periode van 2018 is voorbij gevlogen, maar dat gebeurt dan ook als je veel plezier beleeft. Onze Houtemse schoolgaanders kunnen alvast niet klagen. Hieronder een overzichtje van wat onze scholen organiseerden de afgelopen weken.

Klim-op

Maar liefst acht nieuwe peuters werden begin januari verwelkomd door juf Carine en klaspop Jules! Elise, June, Victor, Allian, Lien, Viktor, Elin en Quinn zetten hun eerste stapjes in de peuterklas. Als snel konden ze het goed vinden met hun vriendjes en vriendinnetjes. Momenteel telt de peuterklas 20 kleuters. Wie graag kennismaakt met de kleuterschool van basisschool Klim-Op, is elke schooldag welkom, liefst na een seintje bij directeur Jo Dedeurwaerder op het nummer 0477/41 87 54.
De winterse kou en het storm- en regenweer van de voorbije weken zorgde voor nogal wat zieke leerlingen op school. Gelukkig zijn intussen al vele kleuters genezen. In elke kleuterklas stond het thema ‘Ziek en gezond zijn’ op het lesrooster. De kleuters maakten kennis met de wereld van dokters en verplegers, van poedertjes en medicijnen en ze leerden ook hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze niet ziek worden. Dokter Iris kwam langs in de eerste kleuterklas, wat een leerrijke namiddag was dat!
Ook kwamen René en Maurice van het Rode Kruis op bezoek in het vierde leerjaar. Na wat uitleg over de werking van Het Rode Kruis en wondverzorging konden de leerlingen zelf aan de slag. Er werden heel wat hoofdwonden, snijwonden en kneuzingen verzorgd. Nadien kregen de leerlingen nog een rondleiding in de ambulance. Enkelen mochten zelfs op de draagberrie liggen. Het was een super leuke en leerrijke ervaring. Meer foto’s op www.klim-op4l.blogspot.be

Sint-Lievensinstituut

Het gure herfst- en winterweer is in ons land. Het ideale moment om tijdens de koude weken een oude winterse hobby nieuw leven in te blazen: het handwerk. We starten met eenvoudige naai-techniekjes om tot een leuk resultaat te komen. Elke maandag komen we daarvoor samen in de zorgklas. De kinderen krijgen de basisbeginselen aangeleerd en kiezen een ideetje uit waaraan ze willen werken. 33 enthousiaste én ondertussen vaardige meisjes én jongens namen deel aan ons naai-atelier. 
Handwerk is niet het enige wat op de planning stond. Met de verkeerscampagne 'FLITS' wil onze school de kinderen stimuleren om zich duurzaam te verplaatsen met extra aandacht voor veiligheid en zichtbaarheid. We nodigen de kinderen uit om zichtbaar naar school te komen door een fluohesje, een fluobandje, flikkerlicht te dragen. Onze school is alvast goed van start gegaan. 

Hofkouter

Wat is er leuker dan je eigen computergame programmeren of een eigen robot bouwen? Programmeren en coderen zijn de vaardigheden voor de toekomst. In BS Hofkouter zetten we hier dan ook erg hard op in. Samen met de leerkrachten bouwen de leerlingen in de Lego education studio een computer gestuurd vliegtuigje, krokodil,… . 
In BS Hofkouter vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen kritische leren omgaan met allerlei nieuwsbronnen. Zo pluizen we geregeld de kranten uit om groot en klein nieuws te lezen en te bespreken. Zo ontdekken ze en leren ze een onderscheid te maken tussen echt nieuws en fake nieuws en krijgen een realistischer beeld van de wereld en daarop volgend van hun eigen leefomgeving.
Lezen is een belangrijke vaardigheid voor elk schoolvak. Om onze leerlingen de gelegenheid te bieden dit veelvuldig en met veel plezier te oefenen, kunnen zij tijdens de middagpauze gebruik maken van de leesklas. Hier verzamelen grote en kleine kinderen om samen in boekjes te snuisteren, leuke lees spelletjes te spelen of gewoon om zich even uit de drukte van de speelplaats terug te trekken.

De Zonnevlier

De zonnevlier deed mee aan de poëzieweek. Tijdens deze week organiseerden we op school een ‘Gedichtendag’. De leerlingen werden uitgedaagd om de school om te toveren in een Poëzieboek, waar je op elke bladzijde een mooi gedicht kan lezen. We konden op onze school in elke hoek , in elk lokaal en op de speelplaats gedichten terugvinden, mooi en kunstig getekend, geschreven of geschilderd. Kortom een heleboel originele gedichten van onze kinderen. Er werden eveneens gedichtjes voorgelezen in de klas en in de micro voor de hele school. Bij de foto’s vinden jullie 2 praaltjes, geschreven door gedichten-talenten Julie en Noor.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden