Toneelgroep ANIMO uit Bavegem voert al sinds 1970 toneelvoorstellingen op en pakt in 2017 uit met: In ‘t zoete genot!

donderdag, 19 januari 2017

Deze toneelgroep uit Bavegem kent een rijke traditie. Wat ooit begon als enkele vrienden met eenzelfde passie die een 1ste productie opvoeren is ondertussen uitgegroeid tot een vaste stek in het culturele aanbod van Bavegem en ver daarbuiten. De allereerste opvoering was een blijspel genaamd: “Slisse en Cesar” nu voor de 47ste voorstelling werd “In ‘t zoete genot” gekozen. Thuis in Houtem sprak met de regisseur van dienst: Chris De Naeyer.

Thuis in Houtem: Aan wat voor een stuk mogen de bezoekers zich verwachten?

Chris de naeyerChris De Naeyer: In het blijspel "In 't Zoete Genot" nemen we met een satirische blik de hedendaagse samenleving en de wijze waarop wordt omgesprongen met de morele waarden, die ons als kind werden bijgebracht, onder de loep.

Overgoten met een dikke klodder verf en stevig gekruid met een grove korrel zout levert dit meer dan voldoende stof voor een blijspel dat erg op een klucht gaat lijken.

Leo en zijn veel jongere echtgenote runnen een hotel-restaurant voor ernstige gewone doodnormale mensen. Runnen? Nu ja, er komt wel geen kat over de vloer. Waaruit Leo besluit dat ernstige gewone doodnormale mensen een uitstervend ras vormen. Moet je de dag van vandaag niet een beetje abnormaal doen om nog normaal te doen? Leo trekt hieruit zijn conclusies met drastische gevolgen.

Thuis in Houtem: Hoe moeten we ons eigenlijk de job als regisseur inbeelden bij zo’n stuk?

Chris De Naeyer: Allereerst ik doe deze job niet professionel, maar wel met enorm veel passie. Wat houdt dat allemaal precies in? Dat gaat van de keuze van het stuk, in samenwerking met Arlet Renneboog en Michel Cosijn. We kiezen steeds voor kluchten of blijspelen met grote bezetting.

Als regisseur is het ook mijn taak om na te denken over de teksten en bijhorende rolverdeling. Wat er nog komt bij kijken is het decorontwerp. Gelukkig beschikken we bij ANIMO over enkele fantastische technische ploeg: Geert Bloem, William Cosijn, Rudy De Meyer, Marleen De Naeyer, Jean-Jacques De Pauw, Kristoff De Smet.

Verder zijn er nog de keuzes rond belichting en muziek die moeten gemaakt worden. Het is ook al voorgevallen dat ik in geval van nood een klein rolletje gespeeld heb.

Thuis in Houtem: Waarom moeten de mensen zeker afzakken naar Bavegem om het stuk te komen bekijken?

Michel CosijnChris De Naeyer:  Wij hebben steeds geopteerd voor een luchtig en kluchtig stukje toneel wat door ons publiek blijkbaar zeer gesmaakt wordt,  mede dankzij onze superkomiek Michel Cosijn en de ganse ploeg. Via allerlei kanalen maar vooral via mond aan mond reclame spelen wij per productie voor zo’n 1600 tot 1700 toeschouwers.

Thuis in Houtem: Wie zijn de acteurs dit jaar die hun hart en ziel in hun rol gaan leggen?

Chris De Naeyer: Acteurs en actrices die dit jaar op de planken staan: Rudy Bunneghem, Michel Cozijn, Chris De Naeyer, Marleen De Naeyer, Frank De Roo, Luc Matthys, Peter Meuleman, Sofie Van Den Berghe, Nadia Vander Eecken, Karine Van Gijsegem. Gerard Buyse en Arlet Renneboog spelen ook opnieuw mee wat ervoor zorgt dat zij zinds 1970 in alle producties hebben meegespeeld!

Thuis in Houtem: Zijn er nog tickets beschikbaar? Hoe kunnen de mensen deze kopen?

Chris De Naeyer: Tickets zijn te bekomen bij de spelers of bij Arlet Renneboog tel. 0496/129911 of 09/3308272.

IN 'T ZOETE GENOT - Speeldata:

Vrijdag    10/2  -  20u00

Zaterdag 11/2  -  19u30

Zaterdag 18/2  -  19u30

Zondag   19/2  -  18u00

Vrijdag    24/2  -  20u00

Zaterdag 25/2  -  19u30


Heel veel succes en plezier de komende weken!

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden