Uniek in België: Café De Put krijgt de Premier League trofee van dit jaar over de vloer!

woensdag, 06 juni 2018

De Manchester City fans onder ons zullen de Houtemse supportersclub Blue Moon Belgium wel kennen. Voor zij die hen nog niet kennen, het is de grootste buitenlandse supportersclub in de wereld van Manchester City. Ze zijn gestart in 2011 en tellen intussen zo’n 1200 leden. Afgelopen weekend waren hoogdagen voor hen, we spraken met Kristof Bombeke over de festiviteiten.

2de ledendag die gekoppeld werd aan de KDB-Cup (Kevin De Bruyne Cup) in Drongen

Dit seizoen is Blue Moon Belgium met 1400 voetbalsupporters overzee getrokken om 39 officiële matchen van Manchester City te gaan bekijken. We organiseren alle thuismatchen en gaan met bussen de uitmatchen bekijken van de ploegen die zich in Londen bevinden. Aldus Kristof.

We hadden reeds langer het idee een ledendag te organiseren, die nu dit jaar voor de 2de keer heeft plaatsgevonden en de beste plaats om dit te doen is namelijk de KDB-Cup te Drongen, waar 4 Belgische en 8 buitenlandse U15-voetbalploegen (waaronder Manchester City) het beste van zichzelf geven. In 2017 hebben we voor de 1ste keer ons promostandje opgebouwd in Drongen.

Dit jaar namen we dus voor de 2de keer deel met als kers op de taart het bezoek van Pep Guardiola (coach Manchester City) op zaterdag en het hoogtepunt op zondag het bezoek van Kevin De Bruyne. Vertelt Kristof enthousiast aan Thuis in Houtem.

Gouden schoen voor de player of the year

Blue Moon Belgium had een gouden schoen laten maken (player of the year 2017-2018) die dan ook persoonlijk op zondag overhandigd werd aan Kevin himself. Kevin maakte niet alleen tijd voor de leden van Blue Moon Belgium, hij nam uitgebreid de tijd voor zijn supporters. Nam foto’s met hen, deelde handtekeningen en schouderklopjes uit.

Hoe krijg je de Premier League trofee en de Carabao trofee naar Café De Put?

Aangezien Blue Moon Belgium een officiële supportersclub is hadden ze het voorrecht om de bekers (Premier League en Carabao Cup trophy) naar België te laten komen. Ze hebben dan ook geen moment getwijfeld om deze te laten overvliegen en ze een weekend tentoon te stellen op de KDB-Cup. Alle bezoekers konden foto’s laten nemen met de bekers. Deze werden 24u/24u met argusogen bewaakt door 2 security mannen van Manchester City.

Op zondagavond na de KDB-Cup, werden de bekers opgesteld in Supporterslokaal Café De Put in Vlierzele, als appreciatie voor het vele harde werk van Erika, Franky en Jonas. Er waren heel wat nieuwsgierigen afgezakt naar Café  De Put om de bekers te bewonderen en er selfies mee te nemen. Ook de toevallige klanten waren toch wel onder de indruk. Kevin De Bruyne zelf kon niet langskomen in Vlierzele, aangezien hij zich terug moest aanmelden voor de training van de Rode Duivels.

Wil je graag meer te weten komen over Blue Moon Belgium? Surf dan snel naar de website of Facebookpagina.

Gerelateerde onderneming/vereniging

Blue Moon Belgium, de grootste overzeese officiële supportersclub van Manchester City!

Blue Moon Belgium, de grootste overzeese officiële supportersclub van Manchester City!

Sinds de oprichting van Blue Moon Belgium in december 2011 zijn ze uitgegroeid tot de grootste overzeese officiële supportersclub van Manchester City en bestaan sinds 2017 5 jaar. Gezamelijk hebben ze 1 doel: zoveel mogelijk mensen verenigen en mobiliseren om te supporteren voor Manchester City! Kristof Bombeke licht ons in over hun werking.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden