In een platform als Thuis in Houtem kruipt uiteraard heel wat werk. Dat krijgt een mens niet alleen gedaan, en daarom hebben we een team aan mensen die zich achter het project scharen. Hier vind je alvast alles over de vier initiatiefnemers die de drijvende kracht achter ons concept zijn.

Pieter De Moor

PieterWie is Pieter?

Geboren en getogen in Sint-Lievens-Houtem. Tot mijn 24ste bij BBC Houtem gebasket. Ondertussen erg actief geweest in Jeugdhuis Reflex, de Jeugdraad, de Fabrieksconcerten,... Online Marketeer van beroep bij een nieuwswebsite specifiek voor de digitale sector (Bloovi). Online Marketing Expert in bijberoep.

Motivatie voor TiH:

Thuis in Houtem heb ik mee opgestart omwille van de nood aan 1 gecentraliseerd punt voor nieuws rond Sint-Houtem-Lievens. Er is een soort frustratie die we wouden oplossen. Namelijk iedereen (gemeente, ondernemingen, verenigingen,...) communiceren in het rond waardoor er overal wel wat te lezen valt. Maar doordat het zo versnipperd is heb je op het einde van de dag maar enkele zaken gelezen. Iedereen weet graag wat er leeft in zijn/haar favoriete gemeente. Dan zit er ook nog en deel van de frustratie in het feit dat ik wel nu wil weten wat er allemaal aan de hand is. Mensen hebben vandaag de dag het geduld niet meer om te wachten op de krant van morgen of de krant die 1x per week verschijnt om nieuws te consulteren. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Thuis in Houtem een oplossing kunnen bieden aan deze frustratie. We werken er dan ook dagelijks hard aan om dit te laten slagen. Na enkele maanden voorbereidend werk is onze community die we aan het bouwen zijn rond Houtem zeer actief en dit vinden we bij TiH ongelofelijk fijn.

Rol binnen de organisatie:

Redactie & Marketing. Redactie omwille van het dagdagelijks bezig zijn met nieuwsfeiten deze te schrijven en delen via onze sociale media kanalen. Marketing, omdat dit slaat op de communicatie vanuit TiH. Het concept mee vorm geven alsook samenwerkingen met ondernemingen en verenigingen.

Waar wil je met TiH naartoe?

In mijn ideale wereld en waar we dagelijks aan timmeren. Dan wordt TiH de eerste plaats waar de Houtemnaar heen surft om nieuws te consulteren en informatie over verenigingen en ondernemers te consulteren… Maar ik zou ook graag met TiH evolueren naar een platform waar heel veel mensen aan meewerken. Denk maar het feit dat je in een vereniging zit en je organiseert een activiteit. Dan zou het, in mijn ogen, ideaal zijn moest deze vereniging stil staan bij het punt, waar gaan we dit nu communiceren? Op Thuis in Houtem. Want daar kunnen we er een krachtig artikel publiceren (dat zeker gepubliceerd zal worden), we kunnen er een evenement aan toevoegen aan de kalender en nog veel meer,  deze 2 zaken worden dan intensief verspreid via sociale media en email naar onze doelgroep.


Joury De Mezel

JouryWie is Joury?

Geboren te Aalst op 6 mei 1987 en wonende te Sint-Lievens-Houtem sinds 1993. Verschillende soorten sport gedaan zoals Jiu-Jitsu, Taekwondo, … en tot vandaag  krachttraining en squash. Recentelijk gestopt als actief lid & bestuurder bij Jeugdhuis Reflex. Gepassioneerd bezig met hedendaagse elektronische dance muziek (EDM). Professioneel vlak werkzaam bij Honda Motor Europe te Gent.

Motivatie voor TiH:

Het is een mooi project met de bedoeling de contacten met de inwoners, lokale ondernemers, politici, … te verstevigen en samen onze krachten te bundelen om Thuis in Houtem uit te bouwen tot een unieke portaalsite.

Rol binnen de organisatie:

Als verantwoordelijke voor de Events & Redactie is het mijn taak ervoor te zorgen dat de website up-to-date blijft met alle evenementen binnen onze gemeente (eetfestijn, fuif, quiz, …). Dit kan door het verzamelen van evenementen via online media (Facebook, websites, …) alsook mond aan mond, kranten, ed. Zelf doe ik ook een kleine bijdrage als redacteur voor Thuis in Houtem.

Waar wil je met TiH naartoe:

Het consolideren van alles wat de gemeente Sint-Lievens-Houtem aanbelangt (evenementen, handelaars, nieuws, weetjes, …) en onderbrengen op Thuis in Houtem als dé portaalsite voor de Houtemnaar.


Michael Van Wassenhove

MichaelWie is Michael?

Houtemnaar die best wel een bezige bij is in het Houtemse verenigingsleven: al van op de leeftijd van 7 jaar voetballend bij VC Eendracht Houtem, op 16 jaar medewerker van de club en sinds 2014 ook secretaris van de Raad van Bestuur, bestuurslid van Jeugdhuis Reflex van 2007 tot 2011, lid van de jeugdraad van Sint-Lievens-Houtem in dezelfde periode, bestuurslid van OpenVLD Sint-Lievens-Houtem sinds 2011. Werkzaam als IT Support Engineer bij ESAS, tevens ook webdesigner in bijberoep.

Motivatie voor TiH:

Nieuws uit de gemeente, openingsuren van ondernemingen, de zoektocht naar een stielman van binnen de gemeente,... Het zat naar mijn gevoel allemaal te erg verspreid, en te weinig ervan was vindbaar op het internet. Nochtans gaan jongere mensen vooral op het internet op zoek naar informatie. Een platform dat nieuws, activiteiten en informatie kon bij elkaar brengen was al een hele tijd mijn droom, met de oprichting van Thuis in Houtem kunnen we de lacune nu beetje bij beetje kunnen invullen.

Rol binnen de organisatie:

Ik hou mij vooral bezig met de technische ontwikkeling van de website en de zoektocht naar nieuwe dingen die we kunnen aanbieden in ons platform. Meeblijven met de technologie en als platform ook de grenzen kunnen verleggen, daar komt wel wat werk bij kijken. Bovendien schrijf ik ook een deel van de artikels, zij het wel in mindere mate.

Waar wil je met TiH naartoe:

Er zitten nog wel wat gaten in de markt die we kunnen vullen. Snelle communicatie, veel informatie verzamelen en doorgeven, maar ook andere uitbreidingen zoals een jobsmodule en webshops voor zelfstandigen zouden een meerwaarde zijn voor Thuis in Houtem. Ook willen we in de toekomst naast online ook meer zichtbaar zijn in Houtem zelf, via partnerships met verenigingen om hun evenementen te ondersteunen, maar eventueel ook door zelf iets te organiseren.


Onze redactie

Hoewel onze kernploeg het overgrote deel van de artikels schrijft krijgen we ook hulp van een aantal andere schrijvers. Wil je zelf graag meeschrijven aan ons verhaal? Laat het ons weten op redactie@thuisinhoutem.be!

13518291 10208783960168899 918087311 o

 

@thuisinhoutem op Twitter

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden